Vesti 30.07.

Komisija za odlikovanja, nagrade i druga društvena priznanja raspisala je poziv za predlaganje kandidata za dodelu Oktobarske nagrade Opštine Bačka Palanka. Nagrada se dodeljuje u oblasti privrede, društvenih i drugih javnih delatnosti. Odluku o dodeli Oktobarske nagrade donosi Skupština opštine Bačka Palanka na predlog Komisije, a predlozi se podnose najkasnije do 31. avgusta. Mogu se podneti i posle ovog roka, ali samo za izuzetne rezultate, dostignuća i ostvarenja koja su ostvarena po isteku ovog roka. Predlozi za dodelu Oktobarske nagrade se dostavljaju pismeno i moraju biti obrazloženi, to jest, moraju imati kratke podatke o podnosiocu predloga, podatke o kandidatu, razloge zbog kojih se predlaže i druge podatke bitne za odlučivanje.

U Galeriji Kulturnog centra tokom jula i avgusta izložene su slike iz Umetničke zbirke Kulturnog centra Bačka Palanka. Radno vreme Galerije je od 7.00 do 14.00 časova svakog radnog dana. Od nedavno svi palančani i oni koji gostuju u našem gradu mogu posetiti Gradski muzej, svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova. Ulaz je besplatan, a grupne posete se mogu zakazati na telefon 064 88 22 159. Posete Galeriji i Muzeju su omogućene uz poštovanje svih mera koje je propisao Krizni štab Bačke Palanke.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,58 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

U Bačkoj Palanci i dalje se zadržava veoma toplo i suvo vreme. Maksimalna dnevna temperatura danas dostiže 34 stepena na Celzijusovoj skali. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda  i sutra nas očekuje pravi letnji dan. Biće sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura 20, a maksimalna u toku dana 32 stepena po Celzijusu. Slično vreme prognozira se do kraja ove nedelje, sa maksimalnim dnevnim temperaturama u blagom padu u danima vikenda kada živa u termometru u subotu i nedelju neće preći 31 odnosno 30 stepeni Celzijusa. Zbog veoma visokog indeksa UV zračenja preporučuje se nošenje naočara za sunce sa UV filterima i korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom 30+, a neophodno je smanjiti vreme provedeno na suncu uz pojačan unos tečnosti.

Both comments and pings are currently closed.