Vesti 29.07.

Iz Elektrodistribucije Novi Sad obaveštavaju stanovnike Nove Gajdobre da će sutra, 30. jula, zbog planiranih radova na elektro mreži u periodu od 10 do 14 časova povremeno bez struje biti deo ulice Žarkova od Školske do kraja prema Gajdobri (ataru).

Na jučerašnjem sastanku Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bačka Palanka doneo je naredbe kojima se u ugostiteljskim objektima broj gostiju za jednim stolom ograničava na dva, a maske su za zaposlene i za goste obavezne u zatvorenom ali i na otvorenom prostoru. Nosenje maski obavezno je i u svim trgovinskim objektima kao i na svim radnim mestima u zatvorenom. Zabranjene su posete i izlasci korisnicima Gerontološkog centra. Takođe, naređena je samoizolacija u trajanju od 14 dana za sve koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem Kovida te kućna izolacija blago obolelih i hospitalizacija teže obolelih lica. Nadzor nad primenom i poštovanjem ranije donetih mera i mera iz ove naredbe vrši Služba za inspekcijske poslove  koja zbog vanredne situacije radi u dve smene odnosno od 7 do 21 časa.

Ljubitelje pisane reči podsećamo da Narodna biblioteka “Veljko Petrović” tokom letnjih meseci radnim danima radi od 7 do 14, a subotom od 8 do 14 časova. Zbog situacije sa Kovid pandemijom Opšta i Naučna čitaonica ne rade sa korisnicima.

Od početka meseca u Bačkoj Palanci radi gradski bazen. Cene ulaznica su ostale na prošlogodišnjem nivou, ali su od nedavno, prema naredbama Kriznog štaba, pooštrene mere zaštite od širenja Kovid 19 infekcije. Naime, u svakom momentu od 200 do 250 osoba može biti na bazenu ili drugim rečima oko 500 osoba u toku radnog vremena od 10:00 do 19:00 časova. Pored redovne dezinfekcije na četiri punkta postoje prskalice sa dezinfekcionim sredstvom tako da posetioci mogu i sami, ako žele, da izvrše dodatnu dezinfekciju. Prema naredbama Kriznog štaba obezbeđene su kabine za presvlačenje na otvorenom, poštuju se mere propisanog razmaka, dezobarijere, a svi zaposleni koriste zaštitne maske.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,59 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

U Bačkoj Palanci i okolini do kraja dana vedro i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 34 stepena. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i sutra nas očekuje još jedan pravi letnji dan. Biće sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura 20, a maksimalna u toku dana 33 stepena po Celzijusu. Slično vreme prognozira se do kraja ove nedelje, bez padavina, sa maksimalnim dnevnim temperaturama u blagom padu do nedelje kada živa u termometru neće preći 30 stepeni Celzijusa.

Both comments and pings are currently closed.