Vesti 28.07.

Na današnjem sastanku Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bačka Palanka doneo je sledeće odluke: naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da ograniče broj gostiju za jednim stolom na 2; naređuje se obavezno nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima i u zatvorenom i na otvorenom prostoru; naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da obezbede sredstva za dezinfekciju ruku na svakom stolu; za sprovođenje ovih naredbi zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost. Naređuje se nošenje maski u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (supermarket, mini-market…) na teritoriji opštine Bačka Palanka; za sprovođenje ove naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima. Naređuje se nošenje maski na svim radnim mestima u zatvorenom. Naređuje se obavezna primena maske za hronične bolesnike i na otvorenom prostoru. Naređuje se obezbeđivanje fizičke distance u Gerontološkom centru Bačka Palanka uz obavezno korišćenje lične zaštitne opreme od strane zaposlenih, uz zabranu poseta i izlaska za korisnike. Naređuje se samoizolacija u trajanju od 14 dana za sve koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem. Naređuje se kućna izolacija blago obolelih i hospitalizacija teže obolelih lica. Naređuje se Opštinskoj upravi opštine Bačka Palanka- Odeljenju za privredu (inspekciji) da vrši nadzor nad primenom i poštovanjem ranije donetih mera i mera iz ove naredbe.

Zbog novonastale epidemiološke situacije, od 23. jula do kraja meseca, Služba za inspekcijske poslove  radi u dve smene. Naime, u skladu sa Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenje epidemije zarazne bolesti, inspektori će na terenu proveravati sprovođenje propisanih mera i popodne, tačnije od 13:00 do 21:00 časa.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,59 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

U Bačkoj Palanci i okolini do kraja dana vedro i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 32 stepena. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda i sutra nas očekuje još jedan tropski dan. Biće sunčano i bez padavina. Jutarnja temperatura 18, a maksimalna u toku dana 34 stepena po Celzijusu. Slično vreme prognozira se do kraja ove nedelje, bez padavina, sa maksimalnim dnevnim temperaturama u blagom padu do nedelje kada živa u termometru neće preći 30 stepeni Celzijusa.

Both comments and pings are currently closed.