Vesti 31.07.

U okviru akcije odnošenja kabastog otpada danas su postavljeni kontejneri u mesnoj zajednici Stari grad na lokaciji Bager. Iz Javnog komunalnog preduzeća “Komunalprojekt” apeluju  na građane da sav kabasti otpad deponuju na mesta predviđena za to, a ne da gomilaju takvu vrstu otpada na javnim površinama, uz napomenu da je odnošenje kabastog otpada  besplatno. Ova akcija traje do ponedeljka, 3. avgusta, kada će kontejneri biti ispražnjeni, a naredna tri vikenda  akcija će biti sprovedena i u mesnim zajednicama Centar, Bratstvo i Dunav.

Podsećamo da je Krizni štab Opštine Bačka Palanka tokom meseca jula doneo niz mera i naredbi u cilju sprečavanja sirenja infekcije virusom Kovid 19 u našoj opštini. I dalje je na snazi naredba da ugostiteljski objekti radno vreme ograniče na period od 6 do 22 časa, a nošenje maski je obavezno i unutar ugostiteljskih objekata i u baštama s tim što nije dozvoljeno da za jednim stolom sede više od dve osobe. Pored toga, nošenje maski je obavezno u svim zatvorenim prostorima uz održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metara a ista mera važi i za boravak u parkovima, dečijim igralištima i teretanama na otvorenom te redovima na otvorenom gde nije moguće obezbediti distancu od 1,5 metara poput redova ispred apoteka, na autobuskim stajalištima i slično. Takođe, zabranjeno je i održavanje seoskih slava, svatova i drugih manifestacija. U potpunosti je zabranjen rad teretana i fitnes centara. Zabranjene su posete i izlasci korisnicima Gerontološkog centra, a naređena je i samoizolacija u trajanju od 14 dana za sve koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem Kovida kao i kućna izolacija blago obolelih i hospitalizacija teže obolelih lica.

Fudbaleri OFK “Bačke”, u 1. kolu Super lige Srbije, sutra u 19:30 gostuju u Šapcu gde će im domaćin biti ekipa Fudbalskog kluba “Mačva”.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,58 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

U Bačkoj Palanci i dalje se zadržava veoma toplo i suvo vreme. Maksimalna dnevna temperatura danas dostiže 33 stepena na Celzijusovoj skali. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda  slično vreme prognozira se i za dane vikenda kada će se živa u termometru spustiti na 29 do 30 stepeni Celzijusa. Prvi radni dan sledeće nedelje biće sunčan i topao sa temperaturom do 31 stepena, a od utorka nas očekuje blago osveženje uz moguće pljuskove u toku popodneva.

Both comments and pings are currently closed.