Vesti 3.jun

  • Kontrole Poreske uprave pokazale su da svaki treći objekat ne izdaje fiskalne račune. Kako bi ovoj praksi stali na put, inspektori kreću od danas u pojačanu, stalnu kontrolu i apeluju na građane da traže fiskalne račune od manjih trgovaca i ugostitelja koji na različite načine uspevaju da izbegnu ovu obavezu. Kako bi podstakla građane da uzimaju fiskalne račune, PU će u toku juna  organizovati i nagradnu igru “Sačuvaj račun“. Građani koji prikupe 30 računa do septembra ili decembra moći će da dobiju automobil.
  • Dinar je danas oslabio prema evru za 0,8 odsto i srednji kurs je 112,50 dinara za jedan evro, što je njegova najslabija vrednost od početka ove godine.
  • Tretman protiv larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Bačka Palanka izvodiće se do 17. juna, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“. Tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od vremenskih uslova, a preparati kojim će se raditi su toksični za pčele, pa se upozoravaju pčelari da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.
  • Zbog radova na visokom naponu, sutra od 8:00 do 13:00 sati bez struje biće ceo Viyić I Neštin.
  • U bačkopalanačkom bioskopu do srede 5.juna, prikazivaće se film ‘’Rimu, s ljubavlju’’, u terminima od 19:00 I od 21:00 sat.
  • U organizaciji odbojkaškog kluba ‘’Panonija’’, juče je u centru grada održan turnir ulične odbojke. U konkurenciji 1998., 1999. 2001. I 2002.godišta, prvo mesto osvojila je ekipa OK ‘’Panonija’’, 2000. Godišta ekipa ŽOK ‘’Novi Sad’’ I 2003.godišta I mlađe ekipa OK ‘’Merkur’’. Najboljim ekipama medalje su podelili Darko Božović-Direktor SRC Tikvara i Predsednik regionalnog odbojkaškog Saveza Južna Bačka Vidosav Rudić.
  • Fudbalska ekipa ‘’ČSK Pivare’’ u utakmici 29.kola Srpske lige grupa ‘’Vojvodina’’, poražena je  u Temerinu od ekipe ‘’Slobode’’ rezultatom 4:0.
  • Fudbalske utakmice 29.kola Vojvođanske lige grupa ‘’Zapad’’, odigrane su juče. ‘’Budućnost’’ iz Mladenova pobedila je sa 2:1 ‘’Slogu’’ iz Erdevika, a ‘’OFK Bačka’’ iz Bačke Palanke izgubila je u Novim Banovcima rezultatom 2:0 od ekipe ‘’Omladinca’’.
  • Opštinski klubovi koji se takmiče u okviru novosadske Područne fudbalske lige, utakmice 28.kola odigrali su u gostima.’’ Stari grad iz Bačke Palanke’’ poražen je u Baču sa 6:3 od ekipe ’’Tvrđave’’, a ’’ Hercegovac’’ iz Gajdobre igrao je u Zmajevu nerešeno 2:2 sa ekipom ’’Obilića’’.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.