Vesti 4.jun

  •  Novi Zakon o doprinosima, usvojen 29. maja, podigao je cenu otkupa radnog staža. Svih 45.000 nezaposlenih, koji sami uplaćuju doprinose za socijalno osiguranje u Republički PIO fond, od danas će plaćati veće mesečne rate, a cenovnik će se ponovo revidirati 1. avgusta. Građani koji se opredele da kupuju penzijski staž nisu u obavezi da se drže rate koju su u prvi mah izabrali, već imaju mogućnost da je svakoga meseca menjaju. A željeni iznos mogu da upišu na formular koji mogu da podignu u matičnoj filijali Fonda PIO do svakog 15. u mesecu.
  • Srbiji za sada ne preti opasnost od izlivanja velikih reka, izjavio je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Đorđe Babić. On je rekao da neke zemlje u slivu Dunava kao što su Austrija, Slovačka, Češka, Nemačka već imaju probleme sa poplavama i da se očekuje da će taj poplavni talas stići u Srbiju narednih dana, ali da se ne očekuju veće poplave, ni da će izazvati veće probleme.
  • Akcija dobrovoljnog davanja krvi sprovešće se sutra u Bačkoj Palanci u vremenu od 8:00 do 12:00 sati u prostorijama Crvenog krsta.
  • U bačkopalanačkom bioskopu do srede 5.juna, prikazivaće se film ‘’Rimu, s ljubavlju’’, u terminima od 19:00 I od 21:00 sat.
  • Fudbalske utakmice u okviru 21. kola Opštinske lige 1.razred, odigrane su proteklog vikenda.’’Budućnost’’ iz Paraga savladala je sa 4:2  ’’Krila Krajine’’ iz Bačke Palanke, ’’Vojvodina’’ iz Tovariševa izvojevala je pobedu u Bačkom Novom Selu nad ekipom ’’Bačkog Hajduka sa 2:1, ’’Slavija’’ iz Pivnica i ’’Soko’’ iz Nove Gajdobre igrali su nerešeno 2:2, ekipa ’’Karađorđeva’’ poražena je u Kulpinu sa 4:1, a ’’Bačka’’ iz Despotova je igubila utakmicu rezultatom 6:1 od ekipe ’’Budućnosti’’ iz Gložana.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.