Vesti 29.06.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra 30. juna, bez električne energije deo Vizića, od ulaza iz pravca Neština do centra ovog naseljenog mesta, od 09:00 do 13:00 časova.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije najavila je da će 8. i 9. jula, na portalu eUprava biti dostupna nova usluga elektronski upis – eUpis u srednju školu. Usluga će, kako je objavljeno, biti omogućena za sve redovne škole i gimnazije, osim muzičkih, baletskih, specijalnih i privatnih škola. Upisa učenika direktno u školi postojaće i ove godine, ali je preporuka da se upis odradi onlajn. Potrebno je da roditelj ima kreiran nalog na portalu eUprava kako bi mogao da pokrene uslugu eUpis u srednju školu.

Prvi konsultativni sastanak u okviru realizacije projekta „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“, između Fondacije Centar za demokratiju i Fondacije Ana i Vlade Divac i Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Bačka Palanka, održan je prošle nedelje, u velikoj sali Opštine Bačka Palanka. Sastanak je organizovan sa ekspertskim timom Fondacije Centar za demokratiju i Fondacije Ana i Vlade Divac, kao i predstavnicima Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Bačka Palanka, Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj opštine Bačka Palanka i drugim lokalnim organima i telima, koja se u opštini Bačka Palanka  bave temom rodne ravnopravnosti i zapošljavanjem. Jedan od ciljeva projekta „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“  je pružanje pomoći lokalnoj samoupravi pri usklađivanju lokalnih akcionih planova za zapošljavanje i lokalnih akcionih planova za rodnu ravnopravnost.

Sanacija Muzeja u Bačkoj Palanci privodi se kraju. Radovi koji su trajali oko dve godine, sada su u trećoj  poslednjoj fazi i odvijaju se uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Bačka Palanka. Ipak, muzej je otvoren za posetioce svakog radnog dana od 08:00 do 14:00 časova. Potpuno besplatno mogu se videti postavke koje su nastale kao rezultat saradnje etnologa, istoričara, arheologa i ljudi koji su zaposleni u Muzeju. Organizovane grupne posete mogu se zakazati na 064 88 22 159.

Fubalski klub Bačka organizuje Prvi međunarodni memorijalni turnir Ljubomir Ćućuz-Ćule, za decu rođenu od 2008. do 2012. godine. Turnir će se održati 04. i 05. jula, informacije na 064 268 6299 ili na mejl  skolaofkbacka@gmail.com. Generalni pokrovitelj je Opština Bačka Palanka.

Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom. Maksimalna dnevna temperatura 34 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci sunčano ali malo svežije vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 17, maksimalna u toku dana 29 stepeni po Celzijusu. Do petka ponovo tropske vrućine, zatim slede pljuskovi sa grmljavinom i nešto hladnije vreme.

Both comments and pings are currently closed.