Vesti 26.06.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, 27. juna, bez električne energije od 10:00 do 14:00 časova, u Tovariševu ulice: Krajiška od M.Tita do Lenjinove, Lenjinova od Vojvođanske do kućnog broja 156, M.Tita od Krajiške do Vojvođanske, Vojvođanska od M.Tita do Lenjinove, JNA od Krajiške do Vojvođanske, Jadranska, Vuka Karadžića, Vojvođanska od V.Karadžića do kućnog broja 22, Krajiška od V.Karadžića do kućnog br.27 i 36, B.Radičevića od V.Karadžića do kućnog br.17, Krajiška od kućnog broja 27 do M.Tita, M.Tita od Krajiške do kraja prema Brionima i B.Radičevića od kućnog broja 17 do Lenjinove. U ponedeljak 29. juna, zbog radova, bez struje od 09:00 do 13:00 časova ulaz u Vizić iz pravca Neština do centra.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije najavila je da će 8. i 9. jula, na portalu eUprava biti dostupna nova usluga elektronski upis – eUpis u srednju školu. Usluga će, kako je objavljeno, biti omogućena za sve redovne škole i gimnazije, osim muzičkih, baletskih, specijalnih i privatnih škola. Upisa učenika direktno u školi postojaće i ove godine, ali je preporuka da se upis odradi onlajn. Potrebno je da roditelj ima kreiran nalog na portalu eUprava kako bi mogao da pokrene uslugu eUpis u srednju školu. Upis đaka u muzičke, baletske i specijalne škole je 29. juna, a roditelji treba da se obrate tim školama kako bi se informisali o posebnim uslovima upisa. I te škole će, kako je saopšteno, koristiti elektronski sistem za upis.

12. jula od 07:00 do 20:00 časova biće sprovedeni izbori za članove Saveta Mesne zajednice Neštin, na mandatni period od četiri godine. Izbori će se organizovati  i odvijati u skladu sa Odlukom o mesnima zajednicama, a realizacija pripada Izbornoj komisiji za sprovođenje izbora za članove Saveta Mesne zajednice, biračkoj komisiji i drugostepenoj komisiji.

Zavod za intelektualnu svojinu podseća privredne subjekte na teritoriji opštine Bačka Palanka da su od prošle godine takse za elektronske prijave prava industrijske svojine, takse za elektronsku prijavu za priznavanje patenta i malog patenta umanjene za 50%, a takse za elektronsku prijavu za priznanje industrijskog dizajna, žiga, kolektivnog žiga i žiga garancije umanjena za 25%. Dodatne informacije o podnošenju elektronskih prijava Zavodu za intelektualnu svojinu možete da vidite na zvaničnom sajtu zis.gov.rs.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina, između ostalog, možete pročitati rezultate lokalnih i pokrajinskih izbora u našoj opštini, izveštaje sa sednice Opštinskog veća, obilaska završnih radova na Sportskoj hali u Despotovu i Muzeju, otvaranju vrtića u Silbašu, obilaska radova na rekonstrukciji opštinskog puta u ulici Cara Lazara i o sportskim dogadjajima.

Do kraja dana pretežno vedro i još malo toplije. Maksimalna dnevna temperatura 30 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda do ponedeljka ostajemo pod uticajem tople vazdušne mase sa Sredozemlja. Biće sunčano i toplo, jutarnja temperatura 19, u toku dana do 32 stepena po Celzijusu. U ponedeljak popodne prvo na severu, zatim i u ostalim krajevima, prolazno naoblačenje i osveženje, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Both comments and pings are currently closed.