Vesti 25.06.

U Hrvatskoj je od ponoći počeo da važi novi, pooštreni režim ulaska u tu zemlju zbog koronavirusa. Prema tom režimu građani Srbije moraju u obaveznu dvonedeljnu izolaciju, što obuhvata i sve one koji imaju uplaćene turističke aranžmane u toj državi. Ova obaveza se ne primenjuje na osobe koje putuju zbog neodloživih ličnih razloga, na osobe koje su prekogranični radnici i na putnike koji su u tranzitu, to jest na osobe koje samo prolaze kroz Hrvatsku. Kako nezvanično saznajemo na graničnom prelazu Bačka Palanka-Ilok režim prelaska u Neštin i Vizić, kao i obrnuto ostao je isti, dakle bez zadržavanja i izolacije.

Prema obaveštenju koje smo dobili iz doma zdravlja “dr Mladen Stojanović”, serološko testiranje građana na Covid-19 moguće je obaviti u ovom domu zdravlja svakog radnog dana, na lični zahtev, od 08:00 do 12:00 časova u delu zgrade gde se nalazi plućni dispanzer. Cena testiranja je 1200,00 dinara, a uplata se vrši na žiro račun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Podsećamo, ovim testiranjem se utvrđuje da li osobe imaju u sebi antitela protiv virusa Covid-19, to jest da li su preležali ovu vrstu Korona virusa.

Večeras od 20:00 časova u “Veljkovoj bašti”, bašti Narodne biblioteke u Bačkoj Palanci, koncert će održati članovi Kluba klasićne gitare “Akord” potpomognuti prijateljima koji će uz muziciranje govoriti prozu i poeziju. Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade je uputio poziv svoj deci da se zapitaju šta bi to poručili sebi u budućnosti, a potom da to sve prenesu na papir, pravi ili onaj virtuelni. Učesnici konkursa “Dragi budući ja…” svoje radove mogu slati pismima na adresu “Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade”, 20 oktobra 70, 21400 Bačka Palanka ili na mejl dragibuducija@fep.org.rs. Najbolji delovi pisama biće objavljeni na sajtu FEP-a i društvenim mrežama, a na 26. festivalu, krajem avgusta, pisma će oživeti i pokazati nam kako to maštamo o budućnosti.

Do kraja dana pretežno vedro i toplije. Maksimalna dnevna temperatura 27 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi, sunčano i još toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 17, maksimalna u toku dana 30 stepeni. Za vikend ostaje pretežno sunčano sa temperaturom do 32 stepena, a pljuskovi sa grmljavinom se predviđaju početkom iduće sedmice.

Both comments and pings are currently closed.