Vesti 29.04.

Prema važećem kalendaru praznika u Srbiji, neradni dani za pravoslavni Uskrs i Prvi maj, praznike koji se ove godine preklapaju, su od 30. aprila do 05. maja. Ovih pet dana Ustanove, javna preduzeća, društvene firme i banke neće raditi, sem onih koji zbog prirode posla ne mogu da prekidaju radni proces. U Domu zdravlja “dr Mladen Stojanović” u Bačkoj Palanci svi pet dana dežurstvo u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu dece trajaće od 08:00 do 13:00 časova. Centralna apoteka pri Domu zdravlja dežuraće četiri dana, nedelje je neradna, od 07:00 do 13:00 časova. Opšte i stomatološko odeljenje dežuraće, u subotu i u ponedeljak od 07:00 do 17:00 časova, dok će istim danima od 07:00 do 11:00 časova dežurati ekipe u naseljenim mestima naše opštine. Centar za dijalizu i Hitna služba radiće redovno. U Kovid ambulanti, u centralnoj zgradi Doma zdravlja u Bačkoj Palanci dežurstvo se vrši u petak, subotu i nedelju od 08:00 do 14:00 časova, a u ponedeljak, 03. i utorak 04. maja od 08:00 do 17:00 časova.

JKP Komunalprojekt, takođe, ima izmenjeno radno vreme za praznike. Od petka do srede neće raditi blagajna, parking se neće naplaćivati, a smeće će se odnositi po ustaljenom rasporedu. Službe održavanja vodovoda i kanalizacije imaju redovna dežurstva, a broj telefona za hitne intervencije je 751-953. Radno vreme pijace se neće menjati, a broj telefona za dežurne službe na groblju je 064 82 80 439. Dežurne službe u poslovnici Elektrovojvodine u Bačkoj Palanci , kao I obično, javljaće se na telefon 750-151.

Prema rečima doktorke Mirjane Valan epidemiologa pri Domu zdravlja u Bačkoj Palanci, do sada je u opštini vakcinisano 10 213, a drugu dozu je primilo 5711 građana. Treba napomenuti da je eUprava greškom poslala poruke za vakcinaciju za praznike. Naime, vakcinacija se neće odvijati od petka do ponedeljka. Oni građani koji su se vakcinisali 09. aprila na drugu dozu mogu da dođu u ponedeljak 03. maja, dok građani koji su se vakcinisali 10. aprila po drugu dozu mogu da dođu u utorak 04. maja. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu tim danima, drugu dozu mogu dobiti do kraja sledeće nedelje. Od 05. maja nastavlja se vakcinacija nezakazanih građana Sinofarm,Sputnjik i Fajzer vakcinom u ambulanti pored “Merkura”.

U novom izdanju Nedeljnih novina možete pročitati izveštaj sa sednice Opštinskog veća i tekstove o poseti ambasadora Izraela i Danske opštini Bačka Palanka, prijavi za novčanu pomoć od strane države, o Palanačkoj cvetnoj pijaci i o brojnim kulturnim i sportskim događajima.

Fudbaleri Bačke upisali su juče još jedan poraz u utakmici 31. kola Linglong Superlige Srbije od ekiipe Zlatibor rezultatom 0:1. Stari Grad je i posle pobede nad ekipm Jedinstvo iz Stare Pazove sa 0:1 ostao na 12. poziciji na tabeli Srpske lige Vojvodina.

Do kraja dana malo do umereno oblačno. Uveče uz prolazno naoblačenje ponegde je moguća slaba kratkotrajna kiša. Maksimalna dnevna temperatura 24 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, suvo i toplo. Vetar slab i umeren, promenljivog smera. Jutarnja temperatura 13, maksimalna u toku dana 26 stepeni. Sve do ponedeljka letnje temperature vazduha u našem gradu. Biće i oblaka ali padavina uglavnom neće biti. Početkom iduće sedmice očekujemo veću količinu oblaka, osetniji pad temperature i lokalne pljuskove ponegde praćene grmljavinom.

Both comments and pings are currently closed.