Vesti 05.05.

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar preko kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra, koja će biti isplaćena u maju i novembru, saopšteno je iz Ministarstva finansija. Broj telefona je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces. Prijava traje do 15. maja.

Sutra, 06. maja na vakcinalnom punktu “Stari grad” u vremenu od 08:00 do 20:00 časova biće vršena vakcinacija građana bez zakazivanja. Vakcinacija će se sprovoditi Sinofarm, Sputnjik i Fajzer vakcinama.

Tradicionalno i ove godine opština je raspisala Konkurs za uređeniju opštinu Bačka Palanka. Kao i do sada biraće se najlepši balkon, dvorište i školsko dvorište. Do četvrtog juna građani naše opštine se mogu prijaviti Fondu za zaštitu životne sredine od 07:00 do 15:00 časova u zgradi opštine lično, ili na telefon 210 11 92.

Komisija za realizaciju pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica raspisala je Javni konkurs za dodelu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica kroz dodelu pomoći namenjenu za nabavku građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta na teritoriji opštine Bačka Palanka. Maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi 600 000 dinara , a minimalna 500 000. Prijave sa potrebnom dokumentacijom se dostavljaju u kancelariju broj 10 u zgradi Skupštine opštine ili putem pošte, a sve informacije vezane za potrebnu dokumentaciju i način prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu opštine. Rok za podnošenje prijava je sedmi maj, a pomoć će dobiti tri korisnika.

Nedelja nacionalnih izbornih trka u kajaku održana je u Bugarskoj, gde su se četvorica najbržih u jednosedu na 200 metara takmičili za mesto u reprezentaciji i učešću na Svetskom kupu u Segedinu od 14. do 16. maja. S obzirom na činjenicu da kod nas još uvek ne postoji staza sa startnim blokovima, četvorica najbržih sprineta: Marko Dragosavljević i Strahinja Stefanović iz bačkopalanačkog Tarketta kao i Marko Novaković i Nebojša Grujić snage su odmerili na stazi u Plovdivu.Najbrži na izbornoj trci na najkraćoj deonici bio je svetski vicešampion Strahinja Stefanović, dok je preostalo mesto u nacionalnoj selekciji pripalo nekadašnjem šampionu Evrope u toj disciplini, Marku Novakoviću. Treći je bio Marko Dragosavljević, dok je kao četvrti kroz cilj prošao Nebojša Grujić.

Fudbaleri Bačke su juče u utakmiici 35. kola Linglong Superlige Srbije izgubili na domaćem terenu od Novog Pazara sa 0:1. 32. kolo Srpske lige Vojvodina odigrano je na sam praznik rada. Stari Grad, kod kuće, nije uspeo da ostvari bolji rezultat od 0:0 protiv Radničkog iz Sombora. Prvog maja ČSK Pivara i Mladost iz Bačkog Petrovca podelili su bodove, bilo je 1:1, Radnički iz Sombora je izgubio od Krila Krajine sa 0:3, Vrbas je savladao Hercegovac sa 4:0, a Vojvodina iz Tovariševa je izgubila od Bajše sa 0:4. Odigrano je i 26. kolo Područne fudbalske lige Sombor, ŽAK-Borac 46 5:2, Rusin-Budućnost iz Paraga 2:3, Slavija-Tvrđava 0:1 i Polet-Budućnost iz Mladenova bez golova.

Do kraja dana uz prolazno naoblačenje moguća kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura 24 stepena. Preme prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, suvo i svežije. Vetar slab i umeren, severozapadni, popodne u skretanju na jugoistočni. Jutarnja temperatura 9, maksimalna u toku dana 18 stepeni. Ove nedelje još nismo završili sa padavinama, naime, u petak još jedno prolazno naoblačenje uz pljuskove sa grmljavinom, ali za vikend više sunca i postepeni porast dnevne temperature vazduha. Početkom iduće sedmice 27 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.