Vesti 28.04.

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijavljuju za pomoć države od 30 plus 30 evra.

Juče su Bačku Palanku posetili ambasadori Izraela i Kraljevine Danske. Razlog posete bilo je sprovođenje akcije sadnje drveća u Bačkoj Palanci u okviru društveno odgovorne kampanje ,,Zelena Srbija”. Kampanju realizuje Color Media Communications pod institucionalnim pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije i uz podršku Pokrajinskog sekretarijara za urbanizam i zaštitu životne sredine.Opština Bačka Palanka je druga u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština, koja je prepoznala značaj ovog projekta i omogućila da se sadnice, konkretno bora i lipe u okviru kampanje ,,Zelena Srbija” zasade u bloku Partizan.Ovakve akcije imaju za cilj da se budućim generacijama ostavi zdravija i zelenija životna sredina.

Sutra, u četvrtak 29. aprila, sa početkom u 08:00 časova, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, izvršiće se hemijsko tretiranje krpelja u izletištima Bagremara i Karađorđevo, parku ispred škole „Heroj Pinki“, parku ispred opštine, dečijem igralištu u parku prirode „Tikvara“ i drugim javnim zelenim površinama u gradu. Upozoravaju se pčelari da je preparat štetan za pčele.

29. aprila u Muzeju grada sa početkom u 18:00 časova, u saradnji sa Udruženjem “Zlatne ruke” iz Bačke Palanke biće održana radionica “Farbanje uskršnjih jaja tradicionalnim metodama”. Broj mesta je ograničen , a svi zainteresovani se mogu prijaviti na 064 88 22 159.

Poznati klavijaturista, kompozitor i aranžer, Aleksandar Banjac iznenada je preminuo u 45. godini. Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature je iskazao u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu “Isidor Bajić” završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara. Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na više od 40 albuma pop muzike. Između ostalih, sarađivao je sa Zdravkom Čolićem, Vladom Georgijevim, Dino Dvornikom, Alesandrom Radović, Jelenom Tomašević, Gocom Tržan i mnogim drugima.

Danas od 18:00 časova na stadionu Slavko Maletin Vava fudbaleri Bačke će ugostiti ekipu Zlatibor, u sklopu 34. kola Ling Long Superlige Srbije. Utakmica je lišena rezultatskog značaja jer se već zna da oba tima sledeće sezone nastupaju u Prvoj ligi Srbije.

Još pet utakmica nade za rukometni klub Lavovi Bačka Palanka da će na kraju ove sezone ostati u Prvoj B ligi Sever-Centar . Protekle subote izgubili su od Jugoviča iz Kaća sa 36:28 i tako ponovo ušli u zonu ispadanja, međutim, tri ekipe imaju samo bod više što ostavlja šansu Lavovima da već u narednom kolu savladaju Inđiju i tako budu iznad crte.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom slabijeg inteziteta. Prestanak padavina i delimično razvedravanje u toku noći. Makdsimalna dnevna temperatura 15 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno, bez padavina i osetno toplije.Vetar slab., promenljivog smera. Jutarnja temperatura 9, maksimalna 24 stepena. I petak I subotu ćemo provesti uz dosta sunčanih sati i letnje temperature vazduha u toku dana, do 27 stepeni. Već u nedelju stiže novo naoblačenje uz popodnevne pljuskove.

Both comments and pings are currently closed.