Vesti 27.04.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu sa blagim trendom opadanja broja obolelih. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 343 nova slučaja obolevanja od korona virusa. Među novoobolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći deo čine osobe uzrasta od 30 do 50 godina. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 100. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 11193.

41. sednica Opštinskog veća održaće se sutra, 28. aprila u velikoj Sali zgrade Skupštine opštine. Između ostalog, članovi veća će razmatrati Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština opštine, za period od prvog januara do trideset prvog marta ove godine, a biće reči i o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije nekoliko blokova u Bačkoj Palanci.

Na Republičkom takmičenju iz tambure koje je održano 24.aprila u muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu, Milana Kovač, treći razred u klasi nastavnice Milice Lerić osvojila je prvu dva nagradu sa  97,33 boda uz klavirsku saradnju Sanje Radulović i tako ostvarila izuzetan rezultat za sebe i muzičku školu “Stevan Hristić” iz Bačke Palanke čiji je učenik.

Od sutra do 30. aprila u Bačkoj Palanci, u centru, “Palanački pazar” i “Cvetna pijaca”, dve manifestacije ove godine spojene u jednu koja će trajati tri dana. Posetioci će imati priliku da kupe cveće, sadni material, baštenski nameštaj ali i razne ukrase, slatkiše i sve ono što obično može da se kupi na “Palanačkom pazaru”.

Šah klub “Bačka Palanka” u saradnji sa Mesnom Zajednicom “Bratstvo” organizuje rapid turnir u šahu, koji će se održati u holu sportske hale “Tikvara” 15. maja sa početkom u 10:00 časova. Pravo nastupa imaju svi zainteresovani igrači. Turnir se igra po FIDE pravilima za ubrzani šah i biće rejtingovan. Igraće se 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja, a tempe igre je 10 minuta po igraču plus pet sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvog. Sve informacije u vezi turnira mogu se dobiti na telefon 064 855 70 31 ili u prostorijama šah kluba “Bačka Palanka”.

Proteklog vikenda fudbaleri Starog Grada odigrali su, na svom terenu, utakmicu iz 30. kola Srpske lige Vojvodina i sa 4:3 savladali Bečej 1918. Ovom pobedom palančani su se popeli jednu stepenicu bliže sredini ove lige i sada se nalaze na 12. mestu. Već sutra Stari Grad gostuje u Staroj Pazovi, a protivnik će im biti ekipa Jedinstvo. U Vojvođanskoj ligi Sever, Vojvodina iz Tovariševa je u opštinskom derbiju savladala Hercegovac u Gajdobri sa 3:4, Krila Krajine Srbobran sa 4:0, a ČSK Pivara je izgubila od Tekstilca iz Odžaka sa 1:0. U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, Budućnbost iz Mladenova-ŽAK 0:1, BSK-Slavija iz Pivnica 4:0, Budućnost iz Paraga-Omladinac 3:2 i Borac 46 iz Obrovca-Budućnost iz Gložana 3:1.

Do kraja dana ostaje pretežno oblačno, hladnije i mestimično uz kišu. Maksimalna dnevna temperatura 13 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci prepodne slično vreme, oblačno i kišovito. Popodne prestanak padavina, delimično razvedravanje i malo toplije vreme. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 7, maksimalna u toku dana 15 stepeni. Od četvrtka malo do umeren oblačno, suvo i osetno toplije. Za Prvi maj pretežno sunčano sa temperaturom vazduha i do 27 stepeni po Celzijusu.

Both comments and pings are currently closed.