Vesti 28.11.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, 29. novembra, povremeno bez električne energije, od 09:00 do 12:00 časova, u Bačkoj Palanci u ulicama Svetozara Markovića od Cara Lazara do Kralja Petra Prvog, Kralja Petra Prvog od Svetozara Markovića do kućnog broja 179 i u Čelarevskoj ulici. Sutra bez struje u Čelarevu od 08:00 do 08:15 ulice Proleterska, Ive Lole Ribara od Proleterske do Svetozara Markovića, Zdravka Čelara od Ive Lole Ribara do Moše Pijade, škola, vrtić i vodovod.

Zbog radova na rekonstrukciji čvorišta, sutra 29. novembra, bez vode od 08:00 do 14:00 časova u Novoj Palanci, tačnije od ulice Save Kovačevića  do Dunavske ulice.

39. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka biće održana sutra sa početkom u 10:00 časova. Na dnevnom redu, između ostalog je i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Opštinske uprave, donošenje Izmene Načela komasacije u Katastarskoj opštini Neštin, donošenje Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji opštine i donošenje Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti, za utvrđivanje poreza na imovinu.

JKP Komunalprojekt do 16. decembra sprovodi akciju prikupljanja i odnošenja kabastog otpada. Akcija se sprovodi u gradskim mesnim zajednicama i u mesnoj zajednici Čelarevo. Na izdvojenim punktovima biće postavljeni kontejneri za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstva. Nadzor nad realizacijom ovog plana sprovodiće komunalna inspekcija. Od 30. novembra do 02. decembra kontejner će biti smešten kod Kumanovske ulice u mesnoj zajednici “Bratstvo”.

U ponedeljak, 25. novembra, započeti su radovi na izgradnji autobuskih stajišta na opštinskom putu na deonici između Bačke Palanke i semafora na obilaznici oko Bačke Palanke a naspram naselja Telep i Novi Majur. Investitor je Opština Bačka Palanka, a izvođač radova je Put Invest iz Novog Sada. Na deonici puta obuhvaćenoj radovima je postavljena saobraćajna signalizacija, te se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na bezbednost. Ovim radovima izlazi se u susret potrebama građana koji žive u naseljima Telep i Novi Majur kada je u pitanju podizanje nivoa bezbednosti za putnike među kojima je veliki broj učenika, poručuju iz JP Standard.

U subotu 30. novembra sa početkom u 13:00 časova, na stadionu Slavko Maletin Vava, igra se utakmica 22. kola Prve lige Srbije. Bačka dočekuje ekipu Zlatibora. Ovo je pretposlednje kolo u ovom delu prvenstva a poslednje koje “Plavi” igraju na svom terenu. Iz Bačke pozivaju sve sugrađane i verne navijače da i ovaj put dođu u velikom broju i podrže palanačke fudbalere u borbi za bodove. Ulaz na ovu utakmicu je besplatan.

Do kraja dana umereno do znatno oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Maksimalna dnevna temperatura 18 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno i malo hladnije. U toku dana kiša, a mogući su i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura 9, a maksimalna u toku dana 15 stepeni.  Za vikend osetniji pad temperature, u subotu moguće padavine, u nedelju slab mraz u jutarnjim satima.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.