Vesti 29.11.

Danas je održana 39. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Odbornici su, između ostalog, doneli Odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Opštinske uprave, izmenu Načela komasacije u Katastarskoj opštini Neštin i odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti, za utvrđivanje poreza na imovinu. Na današnjoj sednici umesto Nadežde Ganić u opštinsko veće izabrana je Spomenka Rokvić.

Danas i sutra u Čelarevu, devetnaesti put, kulturna manifestacija  “Kočićevi dani”. U Galeriji Kulturnog centra Čelarevo danas u 19:00 časova, biće otvorena izložba slika sa 18. Likovne kolonije “Kočiću sa kistom”. Sutra, od 19:00 časova, u sali osnovne škole Zdravko Čelar, održaće se dodela nagrada učesnicima konkursa “Kočićevo satirično pero”, a nakon toga tradicionalno veče folklora i pesme pod naslovom “Vraćam zavičaju odnijeto” Nastupiće, pored KUD Petar Kočić iz Čelareva, KUD Vinograd iz Ledinaca, KUD Đura Jakšić iz Maglića i KUD Stevan Mokranjac iz Kaća.

Danas u Bačkoj Palanci, tačnije u “Slovačkom domu” gastronomski festival “Bačkopalanačke zabijačke”. Na improvizovanim tezgama nalaze se raznorazni proizvodi od mesa, a  održava se i takmičenje u pravljenju kobasica.

Prvi decembar Svetski dan borbe protiv HIV-a biće obeležen u Bačkoj Palanci. Naime, Dom zdravlja”dr Mladen Stojanović” u saradnji sa Crvenim krstom Bačka Palanka organizuje prezentacije, predavanja i razgovore sa decom iz osnovnih i srednjih škola. Drugog decembra u 09:00 časova aktivnosti vezane za ovaj svetski dan biće održane u OŠ u Silbašu, u 10:30 u OŠ u Despotovu, a u 13:30 u SSŠ “dr Radivoje Uvalić” u Bačkoj Palanci. Osim prezentacije filma “Dečko koji se stideo”, podele flajera o HIV-u, deca će moći dobiti i odgovore na pitanja od stručnog lica.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina palančani će imati priliku da pročitaju razgovor sa predsednikom Opštine o uradjenim i započetim projektima u Bačkoj Palanci, o tome ko će se brinuti o održavanju puteva u zimskom periodu, o  predstavljanju Monografije “Gajdobra – nasledje i savremenost” i brojne izveštaje sa sportskih  dešavanja.

Sutra sa početkom u 13:00 časova, na stadionu Slavko Maletin Vava, igra se utakmica 22. kola Prve lige Srbije. Bačka dočekuje ekipu Zlatibora. Ovo je pretposlednje kolo u ovom delu prvenstva a poslednje koje “Plavi” igraju na svom terenu. Iz Bačke pozivaju sve sugrađane i verne navijače da i ovaj put dođu u velikom broju i podrže palanačke fudbalere u borbi za bodove. Ulaz na ovu utakmicu je besplatan.

Rukometni klub Lavovi Bačka Palanka u nedelju, prvog decembra, dočekuje u sportskoj hali Tikvara, od 17:30, ekipu Smederevo. Inače, palanačkim rukometašima ove sezone ne polazi baš sve za rukom, trenutno se nalaze na devetom mestu od jedanaest klubova koji se takmiče u Super B ligi Sever, tako da im je podrška sa tribina, barem kad igraju kod kuće, preko potrebna.

Do kraja dana promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U toku večeri i noći stiže novo naoblačenje. Maksimalna dnevna temperatura 14 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda prvog dana vikenda u Bačkoj Palanci malo do umereno oblačno i osetno hladnije. Temperatura vazduha u interval od 6 do 8 stepeni. U nedelju pretežno sunčano, u jutarnjim časovima mraz biće oko -3, dok se u toku dana očekuje 6 stepeni po Celzijusu. Početkom iduće sedmice više oblaka uz kišu umerenog inteziteta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.