Vesti 27.11.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra bez električne energije u Bačkoj Palanci od 08:30 do 09:30 nekadašnja Robna kuća “Stoteks”, stambena zgrada u Žarka Zrenjanina 74, stambena zgrada u K.P.Prvog 25 ulaz 1,2,3, stambena zgrada u Ž.Zrenjanina 76, stambene zgrade u K.P.Prvog 17,19,21 i kiosci oko robne kuće,  Ž.Zrenjanina od JA do C.Lazara, stambene zgrade u bloku Partizan Kule “A”, “B” i “C”. Stambena zgrada u K.P.Prvog 15 ulaz 4 i ulaz 5, zgrada pošte i zanatski centar “SITI”. Od 10:00 do 11:00 bez struje ulice Kozaračka, Drvarska, Dimitrija Tucovića, cela Pijaca, Autobuska Stanica, Šafarikova 61, K.P.Prvog od broja 27 do 37, stambena zgrada u Šafarikovoj broj 76 ulaz 1 i 2. Sutra, takođe, bez struje, od 11:30 do 13:30 stambene zgrade Elit 1 i 2, Lamele 1,6,7,2,3,4,5, NIZ-2, nekadašnja prodavnica  Bambi i Atomsko Sklonište,  stambena zgrada Trg Bratstva Jedinstva br.11, i stambene zgrade u ulici Cara Lazara 6 i 8.

Danas je održana 172. sednica Opštinskog veća. Članovi veća su posle verifikacije zapisnika sa prošlih zasedanja, dali saglasnost na Zaključak o sprovođenju postupka i utvrđivanju programa Javne rasprave o nacrtu Odluke o izradi plana detaljne regulacije za granični prelaz “Neštin” i utvrdili predlog Izmene načela komasacije u Katastarskoj opštini Neštin koji će biti podnet Skupštini na usvajanje.

Jesenja Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitis obeležava se po sedmi put u period od 22. do 29. novembra. Cilj ove inicijative je da se kroz komunikaciju o dobrobitima testiranja na HIV i virusne hepatitise omogući da više osoba sazna svoj HIV, HBV i HCV status u što ranijem stadijumu infekcije. Ovogodišnji slogan je “Testiraj! Leči! Spreči!”, a iz Doma zdravlja “dr Mladen Stojanović”, podsećaju građane da je testiranje na HIV i hepatitise dostupno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, svakog radnog dana od 08:00 do 12:00 časova u epidemiološkoj službi na prvom spratu. Rezultati se izdaju lično za sedam do deset dana.

Mesna zajednica Nova Gajdobra obaveštava roditelje dece starosti do 10 godina koji žive u ovom naseljenom mestu da se do 1. decembra jave u Mesnu zajednicu kako bi se napravio spisak za podelu besplatnih novogodišnjih paketića. Iz Mesne zajednice naglašavaju da nije dovoljno da se samo u dokumentaciji deca vode kao stanovnici Nove Gajdobre, već i da stvarno žive u ovom naseljenom mestu. Kao dokaz o starosti deteta, poneti na uvid važeći dokument (izvod iz matične knjige rođenih ili pasoš deteta).  Nakon sačinjenog spiska odrediće se datum podele paketića sa prigodnom predstavom i slikanjem sa Deda Mrazom.

Dominacija klubova iz naše opštine u 15. kolu Područne fudbalske lige Sombor. U subotu ŽAK iz Sombora- Budućnost iz Mladenova 0:4 i Vojvodina iz Tovariševa- BSK Bački Brestovac 3:0. U nedelju, Borac 46 iz Obrovca-Kordun iz Kljajićeva 4:1, Budućnost iz Paraga-Omladinac iz Bukovca 0:0 i Hercegovac iz Gajdobre-Slavija iz Pivnica 4:0. Na kraju jesenjeg dela prvenstva vodi Hercegovac sa 37 bodova, slede Vojvodina sa 35 i Borac 46 sa 32 boda.

Do kraja dana malo do umereno oblačno. Uveče i u toku noći oblačno uz kišu mestimično. Maksimalna dnevna temperatura 15 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci pretežno oblačno, još toplije, ali kišovito. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura 9, a maksimalna u toku dana 18 stepeni. U petak potpuno oblačno sa kišom, za vikend suvo, ali osetno hladnije.  

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.