Vesti 23.01.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je raspisao Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini. Ukupan iznos predviđen za sufinansiranje je 25 miliona dinara, minimalno po jednoj prijavi 50 hiljada, a maksimalno 300 hiljada. Treba napomenuti da se bespovratna sredstva utvrđuju u iznosu do 50% ukupno prihvatljivih troškova, a namenjene su za nabavku novih pčelinjih društava, nabavku opreme za pčelarstvo, nabavku opreme i uređaja za preradu pčelinjih proizvoda i nabavku opreme i uređeja za pakovanje i skladištenje pčelinjih proizvoda. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 28. februarom. Tekst Konkursa, Pravilnik i obrazac prijave mogu se preuzeti na sajtu psp.vojvodina.gov.rs, a dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 021-487 4186 od 10:00 do 14:00 časova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S.N.,S.J., M.V. i M.S. sa područja Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili šest krivičnih dela teške krađe. Sumnja se da su u Pivnicama provalili u dve prodavnice, osnovnu školu, jednu kuću i dva puta u prostorije fudbalskog kluba. Terete se da su iz ovih objekata krali tehničke uređaje, rasvetu, kućni pribor i garderobu. Policija je pronašla veći deo stvari, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.

Krajem prošle nedelje u Galeriji Kulturnog centra, održana je dodela nagrada za literarne i likovne radove u okviru ranije raspisanih Konkursa, kao i promocija zbirke radova “Priča o drvetu”. U konkurenciji učenika do četvrtog razreda osnovne škole za literarni rad, prvo mesto osvojila je Jana Svračić učenica drugog razreda u OŠ Vuk Karadžić Bačka Palanka, a u konkurenciji  učenika od petog do osmog razreda prvo mesto je osvojila Tijana Đukić učenica sedmog razreda OŠ Sremski front Šid. Najoriginalniji rad napisala je Lana Kapelan učenica četvrtog razreda u OŠ Vuk Karadžić Bačka Palanka. U konkurenciji likovnih radova prvo mesto je osvojio Bogdan Zubac, a nagradu publike dobila je Svetlana Kolarski.

Sutra od 11:00 časova, a u sredu 29. januara od 18:00 i od 20:00 časova, u bioskopu “Vojvodina”, filmska publika u Bačkoj Palanci će imati priliku da pogleda islandski film “Okrug”. U pitanju je drama Grimura Hakonarsona, reditelja velikog festivalskog hit-filma “Ovnovi” nagrađenog Gran prijem u Kanu pre tri godine. Ulaznice za sve filmske projekcije se mogu kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 08:00 do 14:00 časova po ceni od 250 dinara kao i na blagajni bioskopa na dan projekcije.

U Gradskom bioskopu, 01. februara, u 17:00 časova biće odigrana pozorišna predstava za decu “Mala Princeza”, po tekstu Ksenije Stojanović, u izvođenju Dramskog studija “Ars Liberi” iz Bačke Palanke. Predstava je namenjena uzrastu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, traje 40 minuta I u njoj učestvuje pet glumaca. Cena ulaznice je 250,00 dinara.

Do kraja dana pretežno vedro i malo toplije u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperatura  5 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci slični vremenski uslovi, ujutru mraz, tokom dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura -5, a maksimalna u toku dana 4 stepena. Za vikend i sunce i kiša, temperatura vazduha do 10 stepeni po Celzijusu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.