Vesti 22.01.

Zbog komplikacija pri otklanjanju kvara na toplovodu u Bačkoj Palanci i danas bez grejanja zgrade Poreske uprave, Opštine, Suda, DDOR-a, Pošte, kao i stambene zgrade u ulici Kralja Petra Prvog 15-1,2 i 3 i Žarka Zrenjanina 62-Aneks socijalnog, poručuju iz toplane “Partizan”. Rešenje problema moguće u toku dana.

Danas je počela isplata privremene novčane naknade za decembar 2019. nezaposlenim licima koji žive na i van teritorije Kosova i Metohije.

 Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica dodelio je danas stipendije najboljim učenicima i studentima iz Bačke Palanke. Po objavljenom Konkursu za dodelu stipendija učenicima i studentima, za učeničke stipendije, u iznosu od 4.000 dinara mesečno, blagovremeno je konkurisalo 253 učenika, a za studentske stipendije, u iznosu od 5.000 dinara mesečno, prijavila su se 146 studenta. Prema Odluci Komisije, odobreno je 60 stipendija za učenike i 90 za studente. Predsednik opštine čestitao je učenicima i studentima koji su dobili stipendije i istakao da će se Opština truditi u narednom periodu da se iznos stipendija poveća.

Komisije za ocenu projekata udruženja građana raspisale su Javni poziv za sufinansiranje projekata Udruženja građana iz oblasti turizma, ekologije, zaštite životne sredine, kulture i socio humanitarnih delatnosti. Opština Bačka Palanka uzima učešće maksimalno 70% od vrednosti projekta i minimalan iznos sredstava koja se dodeljuju po jednoj prijavi je 30 hiljada dinara, a maksimalni 200 hiljada dinara. Sredstva se dodeljuju za projekte koje će se realizovati do kraja kalendarske godine. Rok za podnošenje prijava je 03. februar, a sve informacije o ovim Javnim pozivima i o potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu backapalanka.rs. Odluka o izboru projekata biće objavljena na oglasnoj tabli opštine, zvaničnoj internet stranici opštine i na portalu E-uprave, 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora.

Povodom 14. februara, Svetog Trifuna Slave vinogradara, Udruženje vinara, vinogradara i voćara “Neštin” organizuje reviju vina i rakije. Svi koji žele da učestvuju na ovoj reviji, uzorke vina i rakije mogu da donesu u Klub penzionera “Neštin”, 24. i 25. januara od 16:00 do 20:00 časova, a 26. januara od 08:00 do 11:00 časova. Uzorak mora da bude u originalnoj ambalaži proizvođača ili u PET ambalaži 2 litre za vino i pola litre za rakiju. Kotizacija za učešće je 500,00 dinara po uzorku i uplaćuje se prilikom predaje uzoraka. Proglašenje rezultata biće izvršeno 08. februara u 19:00 časova u zgradi mesne zajednice Neštin.

U nedelju, 02. februara , u Gradskom bioskopu od 19:00 časova biće održan koncert Vojvođanskog narodnog orkestra “Gajde” povodom petogodišnjice rada i postojanja. Ulaz na koncert je besplatan.

Do kraja dana promenljivo oblačno i malo toplije. Maksimalna dnevna temperatura 4 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ujutru slab mraz, u nastavku dana pretežno sunčano. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura -3, a maksimalna u toku dana 5 stepeni po Celzijusu. U petak ostaju slični vremenski uslovi dok se za vikend očekuje više oblaka ali i toplije vreme, pogotovo krajem ove i početkom sledeće sedmice kada će i jutarnje temperature biti u plusu, dok će u najtoplijem delu dana biti i do 10 stepeni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.