Vesti 21.01.

Danas bez grejanja zgrade Poreske uprave, Opštine, Suda, DDOR-a, Pošte, kao i stambene zgrade u ulici Kralja Petra Prvog 15-1,2 i 3 i Žarka Zrenjanina 62-Aneks socijalnog, zbog otklanjanja kvara na toplovodu, poručuju iz toplane “Partizan” u Bačkoj Palanci. Ukoliko ne bude ozbiljnijih nepredviđenih okolnosti sistem bi se mogao početi pripremati za grejanje najranije u kasnim večernjim satima.

Danas je počela isplata dodatka za negu i pomoć drugog lica, novčane socijalne pomoći, novčane naknade za rad hranitelja i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, dečijeg i  roditeljskog dodatka, sve za decembar 2019. godine.

Sutra, 22. januara, u sali Skupštine opštine Bačka Palanka, sa početkom u 09:30, predsednik opštine Branislav Šušnica dodeliće stipendije učenicima i studentima sa teritorije naše opštine koji su ispunili sve uslove za stipendiranje u ovoj školskoj godini. Po objavljenom konkursu, za učeničke stipendije, u iznosu od 4.000,00 dinara mesečno, blagovremeno je konkurisalo 253 učenika, a za studentske stipendije, u iznosu od 5.000,00 dinara mesečno, konkurisalo je 146 studenata. Prema Odluci Komisije odobreno je 60 stipendija za učenike i 90 za studente.

Socijalno udruženje „Dijabeta “,  u saradnji sa Domom zdravlja” Dr Mladen Stojanović”  Bačka Palanka 25. januara, sprovešće  akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Akcija će trajati od 09:00 do 13:00 časova u ulici Kralja Petra Prvog 25/1.

U Galeriji Kulturnog centra u petak,24. januara, u 19.00 časova biće otvorena izložba akvarela Vladimira Stepanova iz Ravnog Sela. Umetnik i slikar, Vladimir Stepanov, već dugo živi na relaciji Holandija-Srbija. Ravno Selo je ono skriveno mesto kojem se uvek vraća, jer kaže da je dete Vojvodine, koju oseća i voli.

Zimski registracioni period u Opštinskom fudbalskom savezu Bačka Palanka traje od 14. januara do 07. februara i važi za sve uzrasne kategorije svih stepena takmičenja, pridržavajući se odredaba Pravilnika o registraciji, transferu I statusu igrača FSS, a mogu ga koristiti klubovi koji su izmirili sva svoja dugovanja prema savezu. Klubovi koji imaju dugovanja smatraju se suspendovani, do izmirenja troškova. Inače, da podsetimo, početak takmičenja u OFL Bačka Palanka je 14. i 15. marta, dok je u ligi pionira Sombor-Jug 08. marta.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 3 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci još jedan ledeni dan, nakon kojega će nastupiti period nešto toplijeg vremena. Biće pretežno oblačno, suvo, a temperatura vazduha će se kretati od minus pet u jutarnjim časovima do nule, u toku dana. U narednim danima temperatura vazduha u najtoplijem delu dana, u postepenom porastu, od 5 stepeni u četvrtak do 9 u nedelju.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.