Vesti 20.01.

Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni  vernici slave Jovanjdan. Radio Impuls čestita svima koji obeležavaju današnji dan kao Slavu svoje porodice.

Danas je počela isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za decembar 2019. godine.

Komisija za ocenu projekata udruženja građana, na svojoj prvoj sednici, je raspisala Javni poziv za sufinansiranje projekata Udruženja građana izuzev projekata iz oblasti turizma, ekologije, zaštite životne sredine, kulture i socio humanitarnih delatnosti, jer za ove projekte će se raspisati posebni Javni pozivi. Opština Bačka Palanka uzima učešće maksimalno 70% od vrednosti projekta i minimalan iznos sredstava koja se dodeljuju po jednoj prijavi je 30 hiljada dinara, a maksimalni 200 hiljada dinara. Sredstva se dodeljuju za projekte koje će se realizovati do kraja kalendarske godine, u ovom slučaju do 31. decembra 2020. Rok za podnošenje prijava je 03. februar, a sve informacije o ovom Javnom pozivu i o potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu backapalanka.rs.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede- Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za nabavku novih traktora. Zahtev se može podneti do 29. maja 2020. godine, a najviši iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari iznosi 800.000 dinara. Više o opštim i posebnim uslovima za ostvarivanje ovog prava možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja- uap.gov.rs.

Kulturni centar Bačka Palanka objavio je Javni poziv sugrađanima za učešće u kreiranju muzejske postavke posvećene životinjama. Ukoliko imate preparirane životinje u svom vlasništvu možete ih doneti na poklon Muzejskoj jedinici u Galeriju Kulturnog centra radnim danima od 8 do 14 časova. 

Sutra, 21. januara, akcija dobrovoljnog davanja krvi  biće sprovedena u zdravstvenoj stanici u Obrovcu od 08:00 do 10:00, a od 10:30 do 12:00 časova u zgradi mesne zajednice u Tovariševu.

Danas i zvanično počinju pripreme Bačke za prolećni deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije i napad na direktan plasman u Ling Long Superligu Srbije. „Plavi“ će nakon rada u Bačkoj Palanci  2. februara otputovati u Pulu, gde će boraviti 12 dana. U Puli će šef stručnog štaba Dejan Rađenović i njegovi saradnici uraditi bazični deo priprema i odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Povratak za Bačku Palanku planiran je za 14. februar.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme. Maksimalna dnevna temperatura 2 stepena. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ledeni dan. Biće oblačno I tmurno, bez padavina, a temperatura vazduha će se kretati od jutarnjih -2 do nule u toku dana. U narednim danima smenjivaće se oblaci i magla. Jutarnji mraz u jačanju, a dnevna temperatura vazduha od sredine sedmice u porastu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.