Vesti 17.01.

Nakon jučerašnjeg ozbiljnog gubitka velike količine vode iz sistema grejanja, locirano je mesto kvara, i u toku je otklanjanje istog. Ukoliko ne bude ozbiljnijih nepredvidjenih okolnosti, sistem bi se mogao početi pripremati za grejanje najranije u kasnim večernjim satima, javljaju iz palanačke Toplane. U periodu dok se bude otklanjao kvar, bez grejanja će biti: zgrade Poreske uprave, Opštine, Suda, DDOR-a i Pošte,kao i stambene zgrade: Kralja Petra Prvog 15 / 1, 2 i 3 i Žarka Zrenjanina 62 (Aneks socijalnog), P+1.

Za ponedeljak, 20. januar, najavljena je isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine za decembar 2019.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede- Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za nabavku novih traktora. Zahtev se može podneti do 29. maja 2020. godine, a najviši iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari iznosi 800.000 dinara. Više o opštim i posebnim uslovima za ostvarivanje ovog prava možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja- www.uap.gov.rs

Velika akcija pošumljavanja pokrenuta prošle godine pod nazivom “Zasadi drvo, zasadi svoj kiseonik” nastavlja se na dve lokacije u Vojvodini među kojima je i Bačka Palanka. Akcija će se realizovati u subotu 18. januara od  9. časova, a zborno mesto okupljanja je Šumska uprava „Bačka Palanka“, Šumska 3, odakle je prevoz obezbeđen do mesta gde će se saditi. Svi koji žele da zasade drvo i budu deo ove akcije, neophodno je da se prijave putem linka www.zasadidrvo.rs/lokacije

Socijalno udruženje „Dijabeta “,  u saradnji sa Domom zdravlja” Dr Mladen Stojanović”  Bačka Palanka sutra, 18. januara, sprovešće  akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Akcija će trajati od 9 do 13 časova u ulici Kralja Petra Prvog 25/1.

Za crkvene praznike, Bogojavljenje i Svetog Jovana Krstitelja, raspored svetih bogosluženja u palanačkim hramovima je sledeći: u nedelju, 19. januara u Svetojovanovskom i u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice  u 8 časova su jutrenja, u produžetku sveta Liturgija, a u 18 časova večernje bogosluženje i u produžetku veliko osvećenje vode. U ponedeljak, 20. januara, u oba hrama u 9 časova je Sveta Liturgija, a u Svetojovanovskom hramu je večernje bogosluženje u 18 časova.

U Gradskom bioskopu ovog petka, subote i nedelje, od 17 i 19 časova, biće prikazan animirani porodični film “Aladin i leteći ćilim”, a od 21 časa biografska drama “Dnevnik Diane Budisavljević”. Ulaznice za filmske projekcije mogu se kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 8:00 do 14:00 časova kao i na blagajni Bioskopa pre projekcija, po ceni od 250 dinara.

U Galeriji Kulturnog centra večeras od 19 časova biće održana dodela nagrada i proglašenje pobednika literarnog i likovnog konkursa za učenike osnovnih škola koji su bili inspirisani dvema izložbama koje su tokom decembra bile postavljene u Galeriji Kulturnog centra. Tom prilikom biće održana i promocija Zbirke radova “Priča o drvetu”.

U sutrašnjem izdanju Nedeljnih novina, pored aktuelnih vesti sa lokala, čitaoci će imati priliku da se informišu o aktivnostima  opštinske Komisije za saobraćaj kao i o aktivnostima Udruženja građana “Stav”  te da pročitaju  intervju sa direktorom Narodne biblioteke “Veljko Petrović” Miladinom Zorićem.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,55 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

U Bačkoj Palanci i okolini magla će se zadržati do kraja dana. Temperatura vazduha će se sa maksimalnih dnevnih 0 u toku noći spustiti do -3 stepena Celzijusa. U subotu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa temperaturama od -3 do 4 stepena, a u nedelju oblačno sa temperaturama od minimalnih -2 do maksimalnih +1 stepeni na Celzijusovoj skali.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.