Vesti 16.01.

Pokrajinska vlada juče je donela rešenje kojim je utvrđeno da će materinski dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete za 2020. godinu iznositi 15.000 dinara mesečno. Pravo na ovu pomoć u 2019. godini već je ostvarilo 657 nezaposlenih majki, a prema procenama, u 2020. godini to pravo ostvariće još oko 840 majki. Za ovu meru demografske politike u AP Vojvodini u ovoj godini planirana su sredstva u iznosu od 300 miliona dinara.

Uprava carina saopštila je da je juče oko 16:30 časova na graničnom prelazu Neštin kod Bačke Palanke zaplenjeno 48.000 paklica cigareta sakrivenih u specijalno napravljenom bunkeru kamiona sa novopazarskim registarskim oznakama. Vozač je izjavio da nije znao šta vozi, a slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

Socijalno udruženje „Dijabeta“, u saradnji sa Domom zdravlja” Dr Mladen Stojanović”  Bačka Palanka u subotu, 18. januara, sprovešće  akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Akcija će trajati od 9 do 13 časova u ulici Kralja Petra Prvog 25/1.

U Gradskom bioskopu, danas u 20.00 časova, biće odigrana pozorišna predstava Zvezdara teatra “Sokin i Bosina” u režiji Juga Radivojevića. Karte za ovu predstavu su rasprodate, a iz Kulturnog centra najavljuju  pozorišnu predstavu “Ženski razgovori” koja će biti odigrana 14. februara u 20:00 časova. U pitanju je urnebesna komedija u kojoj glavne uloge imaju Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović.  Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti po ceni od 1000 dinara u Galeriji Kulturnog centra svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,56 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

Od ranog jutra grad je obavijen maglom. Od najniže jutarnje temperature, koja je iznosila -3, Celzijusova skala je u toku dana pokazala maksimalnih 0 stepeni. Ovakve vremenske prilike ne pogoduju astmatičarima i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima. Zbog smanjene vidljivosti neophodan je i dodatni oprez u vožnji.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.