Vesti 15.01.

Zbog planiranih radova na elektro mreži sutra će u Bačkoj Palanci biti isključenja struje po sledećem rasporedu: 08:00-08:45 ulice Đure Jakšića i Milana Kurepe, Poslovni centar i hotel „Central“, zgrade Opštinske uprave, Suda, Komiteta, SDK, Pošte i DDOR-a, 09:00-09:45 ulice Trg bratstva jedinstva od Kralja Petra Prvog do Jugoslovenske armije, Jugoslovenske armije od Jug Bogdana do kućnih brojeva 19 i 30, Braće Ribnikar od Jugoslovenske armije do Ive Lole Ribara i Osnovna škola „Sveti Sava“, 10:00-10:45 ulica Jug Bogdana od Klare Feješ do Ive Lole Ribara, stambene zgrade u Jugoslovenske armije broj 5, 7 i 9, Železnička stanica, Srednja stručna škola „Dr Radivoj Uvalić“, Predškolska ustanova „Mladost“, „Auto moto“ i hotel „Fontana“, 11:00-11:45 Hala „Miokom“, „Fruktus“, servis „Indos“, benzinska pumpa „Ćosić“ i periona „Ćosić“, 13:00-13:45 Dom zdravlja, Aneks Socijalno, ulica Jugoslovenske armije od Žarka Zrenjanina do Šafarikove, Socijalno, stambene zgrade u Bačkoj 1, 3, 5 i 6 i Atomsko sklonište.

Od 14. januara rešenja o paušalnom porezu, na koja se najduže čekalo, od sada stižu unapred  za celu godinu. Jedna od brojnih novina je  da je porez razrezan uz više od 400 šifri za svaku delatnost pojedinačno. Uspostavljena su i neka nova umanjenja za različite kategorije preduzetnika, za ljude koji su mlađi od 30 godina kao i za starije od 55 ili 60 u zavisnosti od delatnosti.

Osnovci i srednjoškolci danas se nakon tronedeljnog zimskog  raspusta vraćaju u školske klupe, a sledeći odmor  imaće za prolećni raspust koji će na teritoriji Vojvodine biti obuhvaćen periodom  od 10. do 20. aprila.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi nastavljaju se i  ove godine u opštini Bačka Palanka. Krv se danas prikupljala u prostorijama Crvenog krsta u Bačkoj Palanci od 8 do 12 časova te od 14 do 18 časova.

U Gradskom bioskopu od petka do nedelje od 17 i 19 časova biće prikazan animirani porodični film “Aladin i leteći ćilim”, a od 21 časa biografska drama “Dnevnik Diane Budisavljević”. Ulaznice za filmske projekcije mogu se kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 8 do 14 časova kao i na blagajni Bioskopa pre projekcija, po ceni od 250 dinara.

 Podelom pehara i medalja  završen je devetnaesti turnir za pionire u malom fudbalu “Krila Krajine 2020.” Poslednjeg takmičarskog dana odigrane su utakmice za prvo i treće mesto u svih pet uzrasnih kategorija. U najmlađoj uzrasnoj grupi  2011/12. prvo mesto je  pripalo ekipi „Lider 2011.“, a treće mesto pripalo je ekipi „Krila Krajine – Kafe bar Alo“. Finalnom  utakmicom u kategoriji 2009/10. „ČSK“ je poneo titulu prvaka, a treće mesto osvojila je ekipa „Bačka plavi“. Titulom pobednika turnira u uzrasnoj grupi 2007/08. okitila se ekipa „Prodaja bicikala Bjeloš“  dok je „Radnički“ iz Sombora zauzeo  treće mesto. U uzrasnoj kategoriji  2005/06. prvo mesto zauzela je ekipa  „Mesari Obrovac“.  Susret za treće mesto između „Mladosti BP“ i „Stare dame“ Novi Sad nije odigran, zbog zauzetosti novosadskih fudbalera, pa je ovaj meč registrovan službenim rezultatom 3:0 (pf).  U najstarijoj uzrasnoj grupi 2003/04. „Euro tok“ je zauzeo prvo, a „Lavovi Čelarevo“ treće mesto.

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 117,58 dinara za evroobjavila je Narodna banka Srbije.

Bačka Palanka i okolna mesta danas su obavijena maglom koja će se zadržati i tokom noći u kojoj će se temperatura spustiti na -3 stepena Celzijusa. Sutra nas očekuje malo i umereno oblačno vreme, bez padavina, a temperatura vazduha će se kretati od jutarnjih -3 do maksimalnih 5 stepeni po Celzijusu u toku dana.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.