Vesti 24.01.

Sutra i zvanično počinje isplata drugog dela penzija za decembar 2019. godine, za korisnike PIO Fonda. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, svoj novac će moći, u subotu, da podignu na bankomatima svih ekspozitura.

Zbog planiranih radova u elektromreži sutra, 25. januara, bez električne energije od 14:00 do 17:30, firme u industrijskoj zoni u Bačkoj Palanci: Nektar-2, Fruktus, Elbing, Omni ambalaža, Div Trejd i Platner.

Povodom 14. februara, Svetog Trifuna Slave vinogradara, Udruženje vinara, vinogradara i voćara “Neštin” organizuje reviju vina i rakije. Svi koji žele da učestvuju na ovoj reviji, uzorke vina i rakije mogu da donesu u Klub penzionera “Neštin”, danas i sutra od 16:00 do 20:00 časova, a 26. januara od 08:00 do 11:00 časova. Uzorak mora da bude u originalnoj ambalaži proizvođača ili u PET ambalaži 2 litre za vino i pola litre za rakiju. Kotizacija za učešće je 500,00 dinara po uzorku i uplaćuje se prilikom predaje uzoraka. Proglašenje rezultata biće izvršeno 08. februara u 19:00 časova u zgradi mesne zajednice Neštin.

Socijalno udruženje „Dijabeta “,  u saradnji sa Domom zdravlja” Dr Mladen Stojanović”  Bačka Palanka sutra sprovode  akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Akcija će trajati od 09:00 do 13:00 časova u ulici Kralja Petra Prvog 25/1.

Danas u Galeriji Kulturnog centra , od 19.00 časova otvaranje izložbe akvarela Vladimira Stepanova iz Ravnog Sela. Umetnik i slikar, Vladimir Stepanov, već dugo živi na relaciji Holandija-Srbija. Ravno Selo je ono skriveno mesto kojem se uvek vraća, jer kaže da je dete Vojvodine, koju oseća i voli.

U Gradskom bioskopu danas i sutra od 17.00 i 19.00 časova kao i 26. januara od 11.00 časova biće prikazan kanadski animirani film „Vreme je za sankanje“. 24. i 25. od 21.00 čas biće prikazan ruski naučno-fantastični film „Invazija“. Ulaznice za sve filmske projekcije se mogu kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 08:00 do 14:00 časova po ceni od 250 dinara kao i na blagajni bioskopa na dan projekcije.

U subotnjem izdanju Nedeljnih novina palančani će imati priliku da pročitaju tekstove o dodeli učeničkih i studentskih stipendija, obeležavanju Dana Luja Braja, vremeplov “Nedeljnih novina” i tekstove o kulturnim i sportskim dešavanjima u opštini.

Do kraja dana pretežno vedro i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 5 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda za vikend u Bačkoj Palanci osetno toplije. U subotu ostaje pretežno sunčano, dok se u nedelju očekuje nešto više oblaka i kiša u večernjim satima. U jutarnjim časovima od -4 do 1, a u toku dana oko deset stepeni. Prolaznim naoblačenjem uz jaču kišu ćemo započeti narednu sedmicu, ali već drugog dana nas očekuje suvo i veoma toplo vreme za ovo doba godine.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.