Vesti 21.07.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 19. do 25. jula ove godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa. Saobraćajna policija će u navedenom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu. Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Isplata redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jun 2021. počela je danas, dok će isplata novčane naknade za jun 2021. nezaposlenim licima koji žive na i van teritorije Kosova i Metohije početi sutra 22. jula.

Školski E-kalendar za školsku 2021/2022. godinu dostupan je na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Tako će prosvetnim radnicima, roditeljima i đacima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Vojvodine biti lakše da pregledaju i prate radne obaveze tokom školske godine. U okviru ovog kalendara, korisnici imaju mogućnost da izaberu prikaz radnih i neradnih dana, državnih i verskih praznika, početka i kraja polugodišta i školske godine, datuma probnog i završnog ispita, kao i raspored radnih subota za tekuću školsku godinu.

Na 27. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci,  koji će pod sloganom „Poglavlje 27“ biti održan od 19. do 22. avgusta, u takmičarskom programu biće odigrano sedam predstava iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, dok će u revijalnom programu biti odigrane dve predstave nastale u koprodukciji FEP-a. Selektovani za takmičarski program takmičiće se za nagradu DOBRO DRVO – za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija, za predstavu najbližu deci po odluci dečijeg žirija, za najbolju predstavu po glasovima publike, a biće dodeljene i pojedinačne nagrade po odluci stručnog žirija. Uz takmičarski program, na 27. FEP-u posetioci že imati priliku da pogledaju i dve predstave u revijalnom delu programa, nastale u FEP-ovoj koprodukciji.

Četvrto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano u dvorištu Gradskog muzeja u Bačkoj Palanci 24. i 25. jula 2021. godine. U subotu, 24. jula, nastupaće Van Gogh, Nemi pesnik i Dečji hor Kulturnog centra “Zvonce”. Drugog festivalskog dana, 25. jula, slušaće se tvrđi zvuk, a za to će se pobrinuti Iskaz, SMF i Township Rebellion – Rage Against The Machine tribute. Nakon njih, za dobar provod probinuće se Dj El Ninjo i dvojac Peryz & Daave. Ulaznice su u prodaji u Bačkoj Palanci u Pirate baru, Pivnici Burence i u zgradi Gradskog muzeja od 7 do 14h. Broj posetioca je ograničen, a cena dnevne ulaznice je 500 dinara.

Do kraja dana pretežno sunčano vreme. U Bačkoj Palanci maksimalna dnevna do 26 stepeni. Sutra nas očekuje  pretežno sunčano vreme. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 26 do 30 stepen.

Both comments and pings are currently closed.