Vesti 20.07.

Sednica Opštinskog veća  održaaće se sutra 21. jula u maloj sali zgrade Opštine Bačka Palanka, sa početkom u  9,00  časova.  Na dnevnom redu sednice naći će se donošenje Pravilnika o izenema i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, donošenje izmena Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka za ovu godinu kao i utvrđivanje predloga Lokalnog akcionog plana za Rome u Opštini Bačka Palanka za period 2021-2025. godine. Na sednici će se naći i predlog Rešenja o izmeni o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Bačka Palanka i imenovanju članova Opštinskog štaba kao i utvrđivanje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na izmene Finansijskog plana Ustanove Kulturni centar Bačka Palanka za 2021. godinu i utvrđivanje predloga Rešenja o davanju saglasnosti na izmene Programa poslovanja i Finansijskog plana Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ .

U periodu od 16. do 18. jula, na području Južnobačkog okruga, dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, u kojima je 18  osoba lakše povređeno. U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima  je osam osoba lakše povređeno. Na ovom području, iz saobraćaja je isključen 71 vozač i 13 vozila, a zadržano je ukupno  15  vozača. Od 14 vozača, zadržanih zbog vožnje pod dejstvom alkohola, trojica se terete za prekršaj nasilničke vožnje, jer su u Novom Sadu, Žablju i Bačkoj Palanci vozili moped i automobile, sa više od 2 promila alkohola u organizmu.   Jedan vozač zadržan je zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja. Svi zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Sutra, 21. jula u 10:00 časova Opštinu Bačka Palanka posetiće deca iz Kosovske Kamenice, opština Leposavić. Održan će biti prijem u velikoj sali zgrade Skupštine opštine Bačka Palanka, gde će se prisutnima obratiti Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka i Milan Čavić, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka.

Isplata roditeljskog i dečijeg dodatka, isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, isplata dodatka za negu i pomoć drugog lica, novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade kao i isplata novčane naknade za rad hranitelja i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju za jun 2021. za Srbiju i Kosovo i Metohiju počela je danas.  Korisnici ovih usluga, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

Zbog radova na električnoj  mreži bez struje će sutra 21. jula ostati cela naselja Neštin, Vizić, Đipša, Sinkerek i Kapavica u periodu od 8:30 do 13 časova.

Sutra 21. jula u vremenskom intervalu od 08.30 do 13 časova, zbog radova na elektro mreži od strane “Elektovojvodine” u naseljenim mestima Neštin i Vizić ,može doći do slabijeg pritiska ili prekida isporuke vode ka potrošačima u navedenim naseljenim mestima.Mole se potrošači u naseljenim mestima Neštin i Vizić da za taj period pribave neophodne rezerve pijaće vode za ličnu upotrebu.

U organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka, u sali Gradskog bioskopa u četvrtak 05. avgusta sa početkom u 20 časova biće izvedena autorska monodrama Dragana Marinkovića – Mace “Kakva ti je žena takav ti je život”. Monodrama govori o potrazi za odgovorom na večita pitanja o odnosu muškarca i žena. Cena ulaznice 1.000 dinara.

Do kraja dana nas očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna dnevna do 28 stepeni. U Bačkoj palanci do  27 stepeni. Sutra pretežno sunčano vreme. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 25 do 29 stepeni. U našem gradu maksimalna dnevna 26 stepni. U četvrtak pretežno sunčano vreme. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.