Vesti 19.07.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu. U ovom trenutku na teritoriji 16 opština i gradova situacija se ocenjuje kao nesigurna, dok je u 29 pština  situacija povoljna. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 22 nova slučaja. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe od  30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 240. Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 19. do 25. jula ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa. Saobraćajna policija će u navedenom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu. Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

U današnjoj akciji dobrovoljnog  davanja krvi u Obrocu, krv je doniralo 18 davalaca,  a u Tovariševu 10. Akcije dobrovoljnog davanja krvi će se nastaviti  27. jula  u Pivnicama od 08 do 10 časova u Vatrogasnom domu, i u  Despotovu od 10:30 do 12 časova.

Obaveštavaju se građani, da su ekipe JKP”Komunalprojekt”  koje održavaju javnu kanalizacionu mrežu u gradu Bačka Palanka kao i u naseljenim mestima opštine Bačka Palanka, gde postoji javna kanalizacija, a u situacijama pada  velike količine atmosferskih padavina, dostupne 24 časa za obezbeđenje nesmetanog funkcionisanja javne kanalizacije.

Zbog radova na električnoj  mreži bez struje će 21. jula ostati cela naselja Neštin, Vizić , Đipša, Sinkerek i Kapavica u periodu od 8:30 do 13 časova.

JKP “Komunalprojekt“ Bačka Palanka, obaveštava sugrađane  da je  danas,  otpočelo kvartalno čitanje potrošnje vode na teritoriji  MZ „Centar“ i MZ „Dunav“ u Bačkoj Palanci. Čitanje će se vršiti i u svim naseljenim mestima opštine Bačka Palanka i to svakog radnog dana od 8 do 18 časova, u trajanju od 5 radnih dana.  Iz JKP Komunalprojekt  mole građane da vodovodne šahte očiste i učine ih dostupnima do početka redovnog čitanja.

U sredu 21. jula u vremenskom intervalu od 08.30 do 13 časova, zbog radova na elektro mreži od strane “Elektovojvodine” u naseljenim mestima Neštin i Vizić ,može doći do slabijeg pritiska ili prekida isporuke vode ka potrošačima u navedenim naseljenim mestima.Mole se potrošači u naseljenim mestima Neštin i Vizić da za taj period pribave neophodne rezerve pijaće vode za ličnu upotrebu.

Do kraja dana umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče lokalna pojava nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu se veća količina padavina očekuje u Bačkoj, Sremu i delovima zapadne Srbije. Maksimalna dnevna temperatura u Bačkoj Palanci 27 stepeni. Sutranas očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u prvom delu dana. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.