Vesti 22.07.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao nesigurnu. U ovom trenutku na teritoriji 18 opština i gradova situacija se ocenjuje kao nesigurna, dok je u 27 opština  situacija povoljna. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 46 novih slučajeva. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe od 30 do 50 godina. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 305. Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi nastavlja se 27. jula u Pivnicama od 08 do 10 časova u Vatrogasnom domu i u Despotovu od 10:30 do 12 časova. Radi održavanja stabilnih zaliha, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni Krst Bačka Palanka pozivaju dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da, ukoliko su zdravi, daju krv i time pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Danas je počela isplata novčane naknade za jun 2021. nezaposlenim licima koji žive na i van teritorije Kosova i Metohije .

Četvrto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano u dvorištu Gradskog muzeja u Bačkoj Palanci 24. i 25. jula 2021. godine. U subotu, 24. jula, nastupaće Van Gogh, Nemi pesnik i Dečji hor Kulturnog centra “Zvonce”. Drugog festivalskog dana, 25. jula, slušaće se tvrđi zvuk, a za to će se pobrinuti Iskaz, SMF i Township Rebellion – Rage Against The Machine tribute. Nakon njih, za dobar provod probinuće se Dj El Ninjo i dvojac Peryz & Daave. Ulaznice su u prodaji u Bačkoj Palanci u zgradi Gradskog muzeja od 7 do 14h. Broj posetioca je ograničen, a cena dnevne ulaznice je 500 dinara.

U utorak 27. jula u Konferenciskoj dvorani Muzeja grada biće održan seminar „Prepoznavanje, značaj i zaštita intelektualne svojine”. Na seminaru će biti predstavljene i žene inovatorke iz naše opštine.

Do kraja dana nas očekuje pretežno sunčano vreme uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Maksimalna dnevna temperatura u Bačkoj Palanci 27 stepeni. Sutra nas očekuje pretežno sunčano. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 27 do 29 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.