Vesti 18.11.

Građani koji poseduju akcije kompanije NIS dobiće krajem ovog meseca dividendu od 23 dinara za svaku deonicu, odnosno 115 dinara za pet akcija. Kompanija će dividendu isplatiti 27. novembra, a novac na računima građana bi, prema dosadašnjoj praksi, trebalo da bude dan posle. Akcije NIS, podsetimo, početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije. Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Potrebno je lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende od akcija NIS-a. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

U postupku pripreme Odluke o budžetu Opštine Bačka Palanka, Opštinsko veće sprovodi javnu raspravu o Nacrtu Odluke o budžetu Opštine za 2021. godinu. Javna rasprava Nacrta Odluke održava se do 10. decembra ove godine, a uvid u ovaj Nacrt moguće je ostvariti na sajtu opštine. Predlozi i sugestije se dostavljaju Odeljenju za finansije i budžet na e-mail: finansije@backapalanka.org.rs i poštom na adresu: Odeljenje za finansije i budžet Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka, Kralja Petra br. 16.

Kulturni centar i Udruženje “Keramistika” iz Bačke Palanke, u Muzeju grada, od oktobra organizuju besplatne radionice keramike, sredom od 18:30. Radi se po projektu udruženja koje odobrava i finansira opština Bačka Palanka. Ina Popović Bulić, predsednica udruženja, preostalu radionicu održaće danas, a u subotu 21. biće upriličena izložba radova nastalih na ovoj radionici. Izložba će se biti otvorena u 13:00 časova u Muzeju grada.

Na 28. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike održanom u novonastalim otežanim okolnostima  kao onlajn takmičenje 7.i 8. novembra, učestvovalo je pet učenika škole za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Hristić”. Zahvaljujući njihovom znanju i zalaganju u disciplini teorija muzike , škola je bogatija za pet prvih nagrada sa ostvarenih maksimalnih sto bodova. Ovaj nesvakidašnji uspeh ostvarili su: Aleksa Panin, treći razred, nast.solfeđa Zorica Kljajić, a pod dirigentskom palicom nastavnice solfeđa Tatjane Hadžialić, Milica Radaković, treći razred, Teodora Radovanov, šesti razred,  Teodora Ćosić, šesti razred, i Đorđe Veličkov, šesti razred.

Kulturni Centar Bačka Palanka organizuje početne radionice šaha za penzionere i penzionerke. Ova radionica je namenjena sugrađanima koji su u starijoj životnoj dobi. Radionica će se održavati petkom u 18.00 časova u Muzeju grada od 27. novembra a svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon 064/88 22 159 svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

Do kraja dana oblačno i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 10 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci u jutarnjim satima moguća magla, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 5, maksimalna 13 stepeni. Poboljšanje vremenskih uslova biće kratkog veka, jer nas već u petak očekuje novo naoblačenje uz slabu kišu i pad temperature. Za vikend i početkom iduće sedmice mraz u jutarnjum satima.

Both comments and pings are currently closed.