Vesti 19.11.

Akcionarima kompanije Telekom Srbija odobrena je isplata dividende za 2020. godinu u ukupnom bruto iznosu od 2.065.120.000 dinara. Pravo na dividendu ostvaruju svi akcionari Telekoma Srbija, koji su taj status imali na dan 15. oktobra ove godine. Isplata dividendi biće realizovana po okončanju svih proceduralnih aktivnosti predviđenih važećim propisima, a očekuje se najkasnije do kraja novembra, navedeno je u saopšptenju Telekoma.

Iz JKP Komunalprojek podsećaju građane da, od nedavno, blagajne ovog preduzeća rade svake subote od 07:00 do 12:00 časova.

Izbori za članove Saveta Mesnih zajednica Pivnice, Silbaš i Despotovo na mandatni period 2020-2024. godina biće održani 13. decembra od 07:00 do 20:00 časova u skladu sa Odlukom o mesnim zajednicama i statutom ovih mesnih zajednica.

U Muzičkoj  školi “Stevan Hristić” danas i sutra održavaju se koncerti učenika škole, bez publike, zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Koncerti mogu direktno da se prate preko linka “Bačka Palanka vesti” na jutubu, tačno od 18:00 časova obe večeri.

Javno preduzeće Pošta Srbije pokrenulo je tradicionalni nagradni konkurs za najmlađe „Piši Deda Mrazu“.  Ovo je 18 put i pravo učešća imaju devojčice i dečaci uzrasta do deset godina. Pojedinačne ili grupne radove, po slobodnom izboru-crteže, stihove, priče, poruke i slično, potrebno je spakovati u pismo i do petog decembra poslati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11 000 Beograd , sa naznakom nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“.

U Muzeju grada od polovine septembra počela je sa radom Škola crtanja i slikanja  koju vodi Tijana Sićević, diplomirani primenjeni umetnik i master umetnik scenskog dizajna. Škola crtanja i slikanja namenjena je svima koji žele da razvijaju svoje crtačke i slikarske sposobnosti. Škola primenjene umetnosti namenjena je svima koji žele da razvijaju svoju kreativnost i uče o nekim granama primenjene umetnosti. Časovi se održavaju utorkom od 18.00 do 20.00 časova u prostorijama Muzeja grada. Mesečna cena je 2.500 dinara. Prijave i informacije na telefon 064/88 22 159 svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

Do kraja dana pretežno vedro i malo toplije, u toku noći stiže jače naoblačenje, mestimično  uz slabu kišu. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci oblačno, hladnije, očekuje se i kiša jačeg inteziteta. Vetar slab i umeren, sredinom dana i posle podne jak, severozapadni. Jutarnja temperatura 4, maksimalna u toku dana 8 stepeni. Za vikend u jutarnjim časovima temperatura vazduha od -1 do -4, maksimalna 6 stepeni, suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Both comments and pings are currently closed.