Vesti 17.11.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bačka Palanka na svojoj jučerašnjoj sednici izdao je naredbu po kojoj se počev od današnjeg dana, 17. novembra, zaključno sa 01. decembrom, ograničava radno vreme privrednih subjekata koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima, bioskopa i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću na teritoriji opštine Bačka Palanka tako da vreme organizuju u periodu od 05:00 do 21:00 čas, uz poštovanje svih ranije donetih naredbi, preporuka i mera u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid 19. Od ovog ograničenja izuzimaju se apoteke, benzijske stanice i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Opština Bačka Palanka se i ove godine pridružuje obeležavanju 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođene dece. Zvanična boja kampanje je ljubičasta i u skladu sa njom u  Bačkoj Palanci biće osvetljena zgrada Gradskog muzeja. Naime, 17. novembra, širom sveta, organizuju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti u javnosti o problemu prevremenog rađanja. Jedna od tih aktivnosti je osvetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvetom ljubičaste boje, koja, inače, osvetljava inkubatore u kojima borave preveremeno rođana deca.

Osnivačka skupština udruženja „Lokalna akciona grupa – Ravnica Bačke“, održana je u subotu 14. novembra u zgradi Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Baču.  Predstavnici Opština Bač, Bački Patrovac i Bačka Palanka su tokom letnjeg perioda potpisali Sporazum o partnerstvu ove tri opštine, čime su stvoreni preduslovi za održavanje Osnivačke skupštine. Na skupštini je izvršen izbor predsednika i podpredsednika Skupštine LAG-a, potom izbor predsednika, podpredsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora, ali i izbor članova Grupe za planiranje i Komisije za odabir prioritetnih projekata. Članovi novooformljenog „LAG-a Ravnica Bačke“, nadaju se da će uspeti da realizuju i implementirju projekte iz različitih oblasti, koristeći pre svega fondove Evropske unije, čime bi se značajno uticalo na osnaživanje kapciteta činilaca lokalnog ekonomskog razvoja ovog dela regiona. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, druga i poslednja u ovom mesecu, sprovodiće se sutra u Bačkoj Palanci. Kao i do sada ove godine, akcija u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka je celodnevna, tračnije trajaće od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Prema godišnjem rasporedu akcija dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini, do kraja godine ostaju još dve, 09. decembra u Bačkoj Palanci i 25. U Mladenovu i Karađorđevu.

Do kraja dana oblačno uz slabu kišu mestimično. Maksimalna dnevna temperatura 10 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci ostaje oblačno vreme ali bez padavina. Vetar slab i umeren, uglavnom severni. Jutarnja temperatura 5, maksimalna u toku dana, kao i danas, 10 stepeni. U četvrtak više sunčanih perioda i nešto toplije vreme, dok se u petak najavljuje novo naoblačenje, pad temperature i slaba kiša. Za vikend jutarnja temperatura u minusu.

Both comments and pings are currently closed.