Vesti 15.09.

Šesta sednica Opštinskog veća održaće se sutra u maloj sali zgrade Skupštine opštine. Na dnevnom redu nalazi se: Utvrđivanje Predloga rešenja o davanju saglasnosti na Rebalans finansijskog plana Predškolske ustanove Mladost, utvrđivanje Predloga rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja JKP Komunalprojekt i utvrđivanje Predloga odluke o načinu obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

JP Standard obaveštava građane Bačke Palanke da su počeli  radovi na rekonstrukciji kolovoza u ulici Cara Lazara, od ulice Svetozara Miletića do ulice Žarka Zrenjanina. Za vreme trajanja radova saobraćaj na raskrsnici ulice Šafarikove i ulice Cara Lazara je potpuno obustavljen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Tranzitni saobraćaj za teretna vozila iz pravca Sombora je preusmeren na ulicu Majevičku i Drugo železničko naselje. Mole se učesnici u saobraćaju da povećaju pažnju i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Pošta Srbije je od prošlog meseca počela sa pružanjem usluga jednostavnog i sigurnog međunarodnog transfera novca preko RIA novčane doznake. Usluga je dostupna u preko 1.300 korporativnih pošta širom zemlje. Maksimalan iznos slanja novca iz Srbije, po jednoj novčanoj doznaci iznosi 580.000 dinara, a doznaka je raspoloživa za isplatu primaocu nakon najviše deset minuta od momenta slanja, dok je rok raspoloživosti doznake primaocu 30 kalendarskih dana. Inače, komapanija RIA više od 30 godina sa velikim uspehom omogućava brz, siguran i povoljan način za slanje i prijem novca korisnicima širom sveta i poseduje mrežu od 435.000 lokacija u 159 zemalja.

Kulturni centar Bačka Palanka organizuje odigravanje pozorišne predstave, ali se u isto vreme i ograđuje od eventualnih izmena koje mogu nastati zbog epidemiološke situacije. Naime, u Gradskom bioskopu u ponedeljak 28. septembra od 20:00 časova, trebalo bi da se odigra pozorišna predstava “Ženski razgovori” nastala po tekstovima Duška Radovića. U predstavi igraju: Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihailović. Cena ulaznice je hiljadu dinara, a broj mesta je ograničen shodno naredbama kriznog štaba. Rezervacije na telefon 064 88 22 161.

Za vikend, tačnije u nedelju,  su odigrane utakmice 03. kola Opštinske fudbalske lige Bačka Palanka. Orlovi iz Bačke Palanke su na gostovanju u Selenčui ostali bez bodova bilo je 2:0 za Krivanj, Bačka iz Despotova je ugostila Bački Hajduk i uzela sva tri boda, bilo je 3:0, dok je Soko iz Nove Gajdobre deklasirao Borac iz Vizića sa 6:1. Bačka 1945 iz Bačke Palanke je izgubila, kod kuće, od Mladosti iz Malog Bača sa 2:3, Neštin od Naše Zvezde sa 0:2, a Proleter iz Karađorđeva je pobedio Slaviju iz Bođana sa 4:1.

Do kraja dana vedro i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci bez promena, sunčano i toplo, možda koji oblak više ali to je zanemarljivo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 16, maksimalna u toku dana 31 stepan. Povećanje oblačne mase u našoj zemlji neće mnogo nauditi, bar što se tiče temperature vazduha u četvrtak ali u petak dolazi do jačeg zahlađenja koje tek ponegde može prouzrokovati i padavine. Za vikend maksimalna temperatura 23 stepena po Celzijusu.

Both comments and pings are currently closed.