Vesti 14.09.

Danas je počela isplata penzija za korisnike usluge Banka “Penzije unapred” iz kategorije boračko invalidske zaštite.

JP Standard obaveštava građane Bačke Palanke da će od sutra, 15.septembra,  početi radovi na rekonstrukciji kolovoza u ulici Cara Lazara, od ulice Svetozara Miletića do ulice Žarka Zrenjanina. Za vreme trajanja radova saobraćaj na raskrsnici ulice Šafarikove i ulice Cara Lazara će biti potpuno obustavljen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Tranzitni saobraćaj za teretna vozila iz pravca Sombora će biti preusmeren na ulicu Majevičku i Drugo železničko naselje. Mole se učesnici u saobraćaju da povećaju pažnju i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine zamolio je Crveni krst Bačke Palanka, zbog jako malih zaliha krvi, da organizuje još jednu vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, jer je ova sredina već 13 godina jedna od najhumanijih opština u Srbiji i kako kažu, uvek mogu da računaju na Bačku Palanku. Transfuziomobil će ovaj put biti parkiran ispred gimnazije “20. oktobar” u vremenu od 10:00 do 14:00 časova, sutra 15. septembra. Cilj ove akcije je da što više maturanata dođe i da krv, kao i svi ostali koji nisu stigli na redovnu akciju održanu u sredu. Iz Crvenog krsta Bačka Palanka apeluju na građane da u utorak potraže transfuziomobil i daju krv.

Juče je održan 26. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade. Zbog poznate situacije, ove godine to se odigralo online. Četiri predstave prikazane su u takmičarskoj konkurenciji dok je predstava „Cvrčak i mrav na rođendanu“ prikazana u revijalnom delu. Prema odluci dečijeg žirija, nagradu „Dobro drvo“ dobila je predstava „LOL iz stripa“ Umetničkog udruženja Artfrakcija, dok je po mišljenju publike, koja je sve pratila online i glasala, najbolja predstava „Drvce je drug“ Pozorištanca Ostrvo iz Novog Sada. U konkurenciji su još bile i predstave „Žabac i stranac“ Seoskog kulturnog centra Markovac i „Od tačke do beskraja“ Pozorišnog studija Nada.

U Muzeju grada od polovine septembra meseca počeće sa radom Škola crtanja i slikanja kao i Škola primenjenih umetnosti koju će voditi Tijana Sićević, diplomirani primenjeni umetnik i master umetnik scenskog dizajna. Škola crtanja i slikanja namenjena je svima koji žele da razvijaju svoju kreativnost i svoje crtačke i slikarske sposobnosti. Škola primenjene umetnosti namenjena je svima koji žele da razvijaju svoju kreativnost i uče o nekim granama primenjene umetnosti. Časovi će se održavati utorkom i sredom od 18.00 časova u prostorijama Muzeja grada počevši od 15. septembra. Prijave i informacije na telefon 064/88 22 159 svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

Poveli su fudbaleri Bačke, na gostovanju u Lučanima, ali u 27 minutu već je bilo 1:1. Posle odmora domaćini su napadali, a gosti se branili ali ne dovoljno. U 81. minutu sa bele tačke Mladost uspeva da postigne konačan rezultat utakmice 07. kola Linglong Superlige Srbije Mladost-Bačka 2:1. Utakmicu 06. kola Srpske lige Vojvodina Stari Grad je igrao kod kuće protiv Dinama iz Pančeva i sa 2:0 uspeo da reši pitanje pobednika u subotnjem duelu. I u Vojvođanskoj ligi Sever je odigrano 06. kolo, a evo i kako je prošla četvorka iz naše opštine:Hercegovac-Njegoš 2:0, Vojvodina iz Tovariševa-Krila Krajine, bez pobednika 1:1 i bez golova Radnički iz Sombora-ČSK Pivara. U Područnoj fudbalskoj ligi Sombora, 06. kolo, Budućnost iz Mladenova-BSK 4:0, Slavija iz Pivnica-Stanišić 0:2, Maglić-Budućnost iz Paraga 1:4 i Omladinac iz Bukovca-Borac 46 iz Obrovca 1:3.

Do kraja dana vedro i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci vreme identično današnjem, sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 16, maksimalna u toku dana 31 stepen. Do petka, čini se po prognozi, leto će trajati u Srbiji. Ipak, nagli pad temperature vazduha neće biti propraćen nepogodama, moguće je da neće biti ni padavina. Očekuje se veća količina oblaka i temperatura vazduha do 23 stepena po Celzijusu.

Both comments and pings are currently closed.