Vesti 16.09.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 22. septembra sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica. Ova međunarodna akcija počela je u svim državama koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope. Pripadnici saobraćajne policije će tokom sprovođenja ove akcije poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Tri bačkopalanačka udruženja „Tradicija i venčanja“, „Front potrošača“ i „Slovački informativni centar“, organizovaće 23. septembra, drugu ovogodišnju „Cvetnu pijacu“. Kao i ranije, ovaj svojevrsni festival cveća, biće održan u glavnoj bačkopalanačkoj ulici  od Pošte do Ulice akademika Milana Kurepe. S obzirom, da epidemija korona virusa i dalje traje, ova manifestacija će biti održana u skladu sa svim epidemiološkim bezbednosnim merama.

Ovogodišnji, deveti po redu, moto skup održaće se ovog vikenda, na dobro poznatom mestu u Viziću. Skup bajkera iz cele zemlje i inostranstva očekuje se u subotu do 16:00 časova kada je organizovan ručak, zatim slede veoma popularne bajkerske igre, a u večernjim satima, u muzičkom delu ovog skupa, nastupiće grupe “Falkonsi”, “Gnijev anđela” i “Prljavi Romeo”. Sledećeg dana posle doručka sledi zatvaranje kampa i ispraćaj gostiju. Organizator ovog skupa poziva sve raspoložene građane na dobru zabavu i druženje uz zvuke dobrok roka i motora.

Promocija romana „Kći Rigoroza“,  Bačkopalančanina Predraga Ž. Vajagića, biće održana u „Bookwitch“ knjižari- kafeu u Bačkoj Palanci u petak  18. septembra u 20 časova. Ovo je knjiga o Nađi i Nađama, ali i onima koje se tako ne zovu. Kjiga je o svetu koji velikim čine male stvari. Predrag Ž. Vajagić diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smer- Jugoslovneska književnost i srpski jezik.  Jedan je od osnivača regionalnog književnog portala „Marginalac“. Priče je objavljivao u književnim časopisima širom Srbije a takođe je i nagrađivan; između ostalog, tu su prve nagrade na Nušićijadi i Kočićevom satiričnom peru. Roman „Kći Rigoroza“ je njegova peta knjiga.

OFK Bačka obaveštava sve svoje verne navijače da je počela prodaja sezonskih ulaznica za sezonu 2020/2021.Cena ulaznice je 3000 dinara.Za sve one koji imaju sezonsku kartu od prošle godine, cena ulaznice je 2500 dinara. Prodaja se obavlja u prostorijama kluba svakog radnog dana od 08:30-13:30. Inače, postoje neke indicije da će publika da se vrati na stadione, ako situacija vezana za pandemiju bude povoljna, od 24. septembra. Za sada još uvek nema i zvanične potvrde da će se to desiti.

Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 31 stepen. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci sunčano i toplo. Uveče i tokom noći stiže jače naoblačenje uz priliv osetno hladnijeg vazduha ali se ne očekuju značajnije padavine. Ponegde je moguća kratkotrajna slaba kiša. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura 15, maksimalna u toku dana 30 stepeni. U petak nešto više oblaka, dok se za vikend očekuje pretežno sunčano vreme, temperatura vazduha do 24 stepena po Celzijusu.

Both comments and pings are currently closed.