Vesti 15.05.

Savet Mesne Zajednice “Dunav” Bačka Palanka, u svojim prostorijama, povodom dana ove Mesne zajednice, organizuje 18. maja u prepodnevnim satima Likovnu koloniju, a sa ciljem podržavanja nagradnog konkursa “Za uređeniju opštinu”, Savet, ove Mesne zajednice, je organizovao dodelu sadnica baštenskog cveća, koje se mogu preuzeti 22. maja od 08:00 do 12:00 časova, ili do isteka zaliha, u ulici Ive Lole Ribara broj 25.

Učenički parlament gimnazije „20. Oktobar“ u Bačkoj Palanci pokrenuo je Ekološko-humanitarnu akciju. Naime, do 19. maja u vremenskom intervalu od 07:00 do 13:00 časova, građani mogu donositi sekundarne sirovine, papir, plastični otpad, staklo i prazne limenke, u dvorište Gimnazije, gde će se ono privremeno skladištiti. Nakon isteka akcije, sakupljen otpad biće prosleđen na reciklažu, a dobijen novac biće podeljen osobama kojima je najpotrebniji.

Opština Bačka Palanka je, i ove godine, raspisala konkurs za najlepši balkon, dvorište i školsko dvorište. Svi zainteresovani mogu da se prijave, do 03. juna, Fondu za zaštitu životne sredine od 07:00 do 15:00 časova, svakog radnog dana, lično u zgradi opštine ili na telefon 210 11 92.

  U period od 13. do 19. maja na teritoriji Srbije se obeležava Kampanja “29. Nedelja zdravlja usta i zuba”. Cilj ovogodišnje kampanje je informisanje, sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapređenjem zdravlja usta i zuba populacije, a posebno dece i mladih. S tim u vezi, a povodom obeležavanja kampanje Nedelja zdravih zuba pod sloganom “Stomatolog i ja, najbolja drugara dva”, Stomatološka služba Doma zdravlja “dr Mladen Stojanović”, Bačka Palanka, je posetila sve vrtiće i niže razrede osnovnih škola u opštini i sprovela edukaciju, kroz radionice o značaju zdravlja usta i zuba.

U subotu, šesnaesti put “Noć muzeja” u Bačkoj Palanci. Program počinje u 16:00 časova. Oslikavanje murala, pano sa fotografijama “Dete i sloboda”, otvoreni atelje, plesne aktivnosti dece iz Predškolske ustanove Mladost, dečiji maskembal, a od 21:00 čas veče muzike i poezije odigravaće se u centru, ako vremenske prilike to budu dozvoljavale ili u bioskopu Vojvodina u slučaju kiše. U Galeriji Kulturnog centra od 18:30 je otvaranje izložbe slika Srđana Dimića-Demona. U Gimnaziji 20. oktobar od 19:30 biće upriličeno predavanje i izložba fotografija povodom obeležavanja dvadeset godina od NATO bombardovanja Srbije, a program u Narodnoj biblioteci počinje u 17:00 časova kreativno-edukativnim radionicama “Sloboda pisane reči” i “Sloboda učenja”. Otvaranje izložbe “Palanački srez i prisjedinjenje Vojvodine kraljevini Srbiji” je od 19:00, a od 20:00 časova pozorišna predstava “Banović Strahinja” u izvođenju učenika srednje stručne škole “dr Radivoje Uvalić”.

Celodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi i poslepodne od 14:00 do 18:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta, u ulici Jugoslovenske armije 23. Sutra se akcija odvija u Čelarevu od 08:00 do 10:00 i u Silbašu od 11:00 do 13:00 časova.

Do kraja dana promenljivo oblačno povremeno moguća slaba kiša. Maksimalna dnevna temperatura 11 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci prestanak padavina, ali i dalje pretežno oblačno vreme, no ipak malo toplije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura 6, a maksimalna u toku dana 14 stepeni. Od petka više sunca u našem gradu, samim tim i temperature vazduha će se kretati od 18 do 23 stepena . Krajem ove i početakom iduće sedmice pljuskovi uz grmljavinu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply