Vesti 14.05.

Sve službe i javna vodoprivredna preduzeća u AP Vojvodini su u punoj pripravnosti za delovanje u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle biti prouzrokovane zbog obilnih padavina. Iako su vodostaji na velikim rekama u Vojvodini, kao što su Dunav, Sava i Tisa, na nivou koji je daleko ispod uvođenja čak i redovne odbrane od poplava, naloženo je nadležnim službama JVP “Vode Vojvodine” i drugim vodoprivrednim preduzećima u Vojvodini dvadesetčetvorosatno osmatranje na terenu i stalna komunikacija između štabova za vanredne situacije susednih lokalnih samouprava, kao i sa sličnim službama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji, saošteno je iz Pokrajniske vlade.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra povremeno bez električne energije ostajaće potrošači u Bačkoj Palanci, tačnije u delu ulice Veselina Masleše od Ive Lole Ribara do Jugoslovenske armije u vremenskom period od 09:00 do 12;00 časova. U slučaju kiše radovi se odlažu.

141. sednica Opštinskog veća održaće se sutra u maloj sali zgrade opštine Bačka Palanka. Članovi veća će razmatrati povlačenje utvrđenog Predloga odluke o donošenju Plana detaljne regulacije turističko-rekreativne zone u Novoj Gajdobri i utvrđivanje novog  predloga, kao i utvrđivanje Predloga odluke o donošenju izmena Plana generalne regulacije naselja Gajdobra. Na sutrašnjoj sednici većnici će doneti Zaključke o pristupanju realizaciji projekata “Zlatni kotlić 2019.” i “Etno šor”.

Matica srpska je najstarija književna, kulturna i naučna ustanova srpskog naroda, koja u kontinuitetu deluje gotovo dva veka. Matica ima brojne ogranke, a jedan od najaktivnijih je svakako, ogranak u Bačkoj Palanci koji deluje pod imenom: Društvo članova Matice srpske Bačka Palanka. Na ovogodišnjem konkursu iz oblasti kulture, palanački ogranak je dobio sredstva za objavljivanje drugog broja Naučnog zbornika. Redakcija Zbornika će prihvatati radove iz oblasti: društvenih nauka, kulture, umetnosti, obrazovanja, socijalnih pitanja i književnosti, a posebno mesto, odnosno dodatak, će biti opredeljen za radove koji se odnose na doprinos, rad i istoriju opštine Bačka Palanka. Radove treba dostaviti do 01. jula na adresu: matica.srpska.bp@gmail.com. Dodatne informacije oko propozicija možete saznati na 064 16 12 049.

Još jedno kolo ostalo je da se odigra u rukometnoj Super B ligi Sever-centar. Lavovi Bačka Palanka su, izborili treću poziciju na tabeli, savladavši za vikend, direktnog konkurenta ekipu Mačve sa 26:22. Poslednju utakmicu u ovoj sezoni Palančani igraju u subotu u Kaću, protiv Jugovića. Sada već sigurno Proleter iz Zrenjanina, kao prvi na tabeli, nastaviće takmičenje od sledeće sezone u rukometnoj Superligi Srbije.

Za vikend, tačnije u nedelju, odigrano je 22. kolo Opštinske fudbalske lige Bačka Palanka. Krivanj iz Selenče je na svom terenu poražen sa 1:3 od Budućnosti iz Gložana, Neštin je nadigrao Slogu iz Plavne, bilo je 5:1, Borac iz Vizića je na gostovanju u Bođanima protiv Slavije slavio sa 0:3, a Bački Hajduk I Bačka iz Despotova su odigrali meč bez golova. Četiri kola pre kraja, na prvom mestu je Maglić sa 49 bodova iz 18 utakmica, zatim sledi Naša zvezda iz Silbaša sa 44, a na trećem mestu je Budućnost iz Gložana sa 43 boda. 

Do kraja dana ostaje oblačno, tmurno i svežije, uz kišu. Maksimalna dnevna temperature 11 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci vreme bez promene uglavnom loše, umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura 8, a maksimalna u toku dana 13 stepeni. Prestanak padavina i postepeni porast dnevnih temperature vazduha se očekuje od četvrtka. Kako sada stvari stoje, po pitanju prognoze, imaćemo čak tri dana bez kiše.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply