Vesti 16.05.

Zbog planiranih radova u elektromreži, sutra, povremeno bez električne energije ostajaće potrošači u Gajdobri i to u ulici Sutjeska od Fruškogorske do Vardarske od 08:00 do 13:00 časova.

Sednica Skupštine opštine Bačka Palanka održaće se sutra u velikoj sali zgrade opštine. Posle usvajanja zapisnika sa 31. sednice, odbornici će odlučivati o javnom prevozu putnika, izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije dela puta Neštin-Erdevik, davanju saglasnosti na Javni ugovor o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti javnog prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine. Na sutrašnjoj sednici, između ostalog, razmatraće se Izveštaji o radu Opštinske uprave, Pravobranilaštva, nekoliko ustanova, javnih preduzeća i Mesnih zajednica sve za prošlu godinu, kao i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan Gerontološkog centra za ovu godinu.

Na juče održanoj 141. Sednici Opštinskog veća, između ostalog, utvrđen je Predlog odluke o donošenju izmena Plana generalne regulacije naselja Gajdobra. Osnovni cilj ove izmene je promena namene u bloku 24 iz stanovanja u radnu zonu. Naime, zbog planiranog proširenja postojećih proizvodnih kompleksa i adekvatne organizacije prostora ukazala se potreba za ovom promenom. Juče su usvojena i dva Zaključka kojima je Opština Bačka Palanka pristupila realizaciji projekata “Zlatni kotlić 2019” i “Etno šor”, te se odobrava učešće sopstvenih sredstava opštine u iznosu od 25% od ukupnog iznosa vrednosti potrebnih za realizaciju ovih projekata.

U Gradskom bioskopu, danas, sutra i u nedelju od 20:00 časova biće prikazana nemačka komedija “100 dana, 100 stvari”. Ovo je u stvari priča o današnjem materijalizmu o korisničkom načinu života i potrazi za zaista važnim stvarima, među kojima su ljubav, prijateljstvo i sreća, jer jedan čovek u proseku ima 10 hiljada stvari, a koliko mu je zapravo to potrebno? Cena ulaznice je 200,00 dinara.

Društvo lekara Vojvodine sekcija opšte medicine, pod pokroviteljstvom Doma zdravlja “Dr Mladen Stojanović” Bačka Palanka i Opštine Bačka Palanka, organizuje  16. Vojvođanske dane opšte medicine. Edukativni skup počinje sutra, 17. maja od 9:30 u Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci.

U nedelju 12.maja na Adi Cignliji održana je 12. međunarodna kajakaška regata i Prvenstvo Beograda. Na takmičenju je učestvovalo 22 kluba iz Srbije i Makedonije u kategorijama mini kajaka, pionira, kadeta, juniora i seniora. Veslano je 47 trka na distanci od 500m u disciplinama kajaka i kanua jednoseda i dvoseda te kajakaških četveraca. Bačkopalanački Tarkett je predstavljala malobrojna ekipa sastavljena od osam takmičara, četvoro koji su se nalazlili na pripremama juniorske kajakaške reprezentacije na Adi, potpomognuta sa četvoro takmičara iz kluba. Sa obzirom na broj takmičara ostvarili su odličan rezultat i osvojili ukupno 6 odličja, 4 zlatne i 2 srebrne medalje. Najuspešniji i osvajači prvog mesta su bili Anja Damjanov K-1 junirke, Dunja Stanojev K-1 kadetkinje, Dunja Stanojev-Jovana Mladenović K-2 kadetkinje i Anja Damjanov-Jovana Mladenović K-2 juniorke. Osvajači srebrnog odličja su Nikola Perak-Nikola Karanović K-2 juniori i Damir Ikić-Mihajlo Jeftić K-2 kadeti.

Juče su odigrane fudbalske utakmice u nekoliko liga. U Srpskoj ligi Vojvodina fudbaleri ČSK Pivare bili su slobodni, dok su Fudbaleri Budućnosti iz Mladenova odigrali meč 26. kola Vojvođanske lige sever, protiv somborskog Radničkog i tom prilikom izgubili sa 4:0. Odigrane su i utakmice 27, kola Područne fudbalske lige Sombor. Slavija je kod kuće izgubila od Hercegovca sa 1:2, Tvrđava je na svom terenu savladala Borac 46 sa 2:1, Budućnost iz Paraga je kao domaćin izgubila od Starog grada sa 0:2. Krila Krjine je dobila kod kuće Kulu sa 2:0, a Vojvodina iz Tovariševa je izgubila od Kulpina sa 3:6.

Do kraja dana pretežno oblačno, suvo i malo toplije u odnosu na jučerašnji dan. Maksimalna dnevna temperatura 14 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren severni. Jutarnja temperatura 8, a maksimalna u toku dana 17 stepeni. Za vikend malo do umereno oblačno i osetno toplije, do 25 stepeni. Početkom iduće sedmice, tačnije u ponedeljak popodne, jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina.  

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.