Vesti 14.06.

  • Iz JKP Komunalprojekt stiglo nam je saopštenje sledeće sadržine: „Obaveštavamo građane Bačke Palanke da je vest o pojavi metana u pijaćoj vodi netačna. JKP „Komunalprojekt“ vrši svakodnevne analize vode koje su potvrda da je voda ispravna za piće. Želeli bismo da naglasimo da je izazivanje panike krivično delo protiv javnog reda i mira te ovim putem pozivamo sve sugrađane koji imaju bilo kakvu sumnju da kontaktiraju službu reklamacija koja će imati odgovore na njihova pitanja. Kontakt telefon službe reklamacija je 021 60 42 804 ili 021 755 0 140“, kaže se na kraju saopštenja.
  • 23. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka, biće održana sutra, 15. juna, u velikoj Sali zgrade Opštine sa početkom u 10:00 časova. Pred odbornicima će se naći obiman dnevni red sastavljen od 51 tačke, među kojima su i donošenje Odluke o završnom računu budžeta opštine za 2017. godinu, razmatranje izveštaja o radu Opštinske uprave, ustanova i Javnih preduzeća, donošenje Odluke o izradi Plana detaljne ili generalne regulacije bloka 50 u Bačkoj Palanci i naseljenih mesta Mladenovo i Gajdobra, donošenje Rešenja o neprihvatanju Predloga Upravnog odbora Narodne biblioteke “Veljko Petrović” iz Bačke Palanke, o izboru kandidata za direktora po sprovedenom Javnom konkursu i brojna razrešenja i imenovanja članova školskih odbora u školama na teritoriji opštine.
  • Komisija za odlikovanja, nagrade i druga društvena priznanja Skupštine opštine Bačka Palanka objavila je poziv za predlaganje kandidata za dodelu Oktobarske nagrade. Nagrada  se dodeljuje kao posebno priznanje za izuzetna naučna i istraživačka dostignuća i postignute rezultate u radu u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, a koja su od značaja za razvoj i unapređenje Opštine Bačka Palanka. Predlozi za dodelu nagrade podnose se komisiji pismeno uz obrazloženje, najkasnije do 31. avgusta, a mogu se podneti i posle ovog roka samo za izuzetne rezultate i dostignuća ostvarena po isteku roka.
  • Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere opština Bačka Palanka da mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice u Filijali u Bačkoj Palanci, Žarka Zrenjanina 72, svakog radnog dana, od 8:00 do 15:00 časova, u kancelariji 111. Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
  • Danas se završava drugo polugodište za učenike osnovni škola, od prvog do sedmog razreda, na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a u četvrtak 21. juna za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike prvog i drugog razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka  u ponedeljak 18. juna sa početkom u 19.00 časova biće otvorena izložba slika „Hilandar i Sveta gora“ Milorada Rađenovića – Đene iz Sombora. Milorad je 2000. godine boravio na Svetoj Gori i Hilandaru 21 dan i nacrtao preko 100 crteža A3 formata koji su bili ishodište svim  slikama koje će Palančani moći da pogledaju od ponedeljka. Do sada je imao 28 samostalnih i preko 300 kolektivnih izložbi.
  • Do kraja dana umereno do potpuno oblačno, svežije, mestimično sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegde su moguće kratkotrajne vremenske nepogode. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni u područjima koje zahvati nevreme, olujni. Maksimalna dnevna temperatura 22 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje oblačno vreme mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Jutarnja temperatura 16, a maksimalna u toku dana svega 21 stepen. Slično vreme zadržaće se u Bačkoj Palanci do kraja nedelje uz blaži porast temperature vazduha.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.