Vesti 13.06.

  • Preduzeće za ekološku sanaciju, zaštitu i transport, EKO-SAN, 18. i 19. juna, vršiće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Opštine Bačka Palanka. Preparat nije opasan za pčele, a tretmanom sa zemlje biće obuhvaćeni kanali, jezera i bare.
  • Stečajni upravnik Javno informativnog preduzeća Radio i televizija Bačka Palanka u stečaju oglasio je javnu prodaju imovine ove medijske kuće, koja je rešenjem Privrednog suda u Novom Sadu od 18. aprila ove godine bankrotirala. Procenjena vrednost RTV Bačka Palanka iznosi 4.234.876,00 dinara. Za tu imovinu prodaja se obavlja metodom javnog prikupljanja pismenih ponuda i to do 13. jula ove godine.
  • Kako saznajemo iz Kulturnog centra Bačka Palanka, zbog loših vremenskih prilika Art radionica 3D slika na ulici, koja je trebalo da se održi 14. i 15. juna na platou u centru grada, odlaže se za drugu polovinu jula.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka do petka biće izložene fotografije Marka Milivojevića pod nazivom „Latinska Amerika u objektivu Marka Milivojevića“. Ova izložba je bila postavljena u uskoj ulici povodom Noći muzeja ali je zbog kiše ubrzo sklonjena pa je odlučeno da se ove nedelje postavi u Galeriju Kulturnog centra kako bi je Palančani ipak mogli pogledati.
  • Proteklog vikenda aktivni su bili pioniri 2004. godište KK Feniks. Oni su se, u poslednjem kolu letnje lige Košarkaškog  saveza Vojvodine, sastali sa vršnjacima iz KK Džoker. S obzirom da su Somborci bili direktni konkurenti za prvo mesto očekivana je napeta i neizvesna utakmica, što se i dogodilo. Ipak, na samom kraju nije bilo neizvesnosti, tako da su mladi Palančani pobedom, sa 66:52, osvojili prvo mesto u ovom takmičenju. Plaketu za najboljeg igrača je dobio Zoran Šijakov, a za najboljeg trenera Tomislav Đuretić, obojica iz KK Feniks.
  • Do kraja dana promenljivo oblačno i svežije. sa čestom pojavom pljuskova uz grmljavinu, a lokalno su moguće i kratkotrajne nepogode sa obilnijim padavinama. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vreme slično današnjem, nestabilno uz česte padavine, ali hladnije. Jutarnja temperatura 16, a maksimalna u toku dana 23 stepena. Česti pljuskovi predviđaju se u Bačkoj Palanci do ponedeljka, kada se očekuje postepena stabilizacija vremena.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.