Vesti 12.06.

  • Danas, u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka, predsednik Opštine Branislav Šušnica sa svojim saradnicima upriličio je svečani prijem naših kajakaških šampiona, Milenka Zorića i Marka Dragosavljevića. Na Evropskom prvenstvu održanom u  Beogradu, Milenko Zorić osvojio je zlatnu medalju u kajak  dvosedu na 1000 metara, a Marko Dragosavljević bronzanu medalju u kajak jednosedu na 200 metara. Predsednik Šušnica čestitao je našim sugrađanima na vrhunskom plasmanu, poželeo im mnogo sreće u daljem radu i izrazio nadu da će momci nastaviti sa nizanjem medalja, koje su uspeh ne samo za njih nego i za opštinu Bačka Palanka, te da će Opština i dalje pomagati vrhunske sportiste.
  • Opštinu Bačka Palanka, juče su posetili predstavnici Evropske kajakaške asocijacijacije, predsednik Albert Vuds iz Velike Britanije, potpredsednik Miroslav Havijar iz Slovačke i generalni sekretar Branko Lovrić iz Hrvatske. Sa njima su bili i član Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije Čedo Karanović i predsednik Kajak kanu kluba „ Tarkett“ iz Bačke Palanke Miroslav Rodić. Zvaničnike su u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka dočekali predsednik Opštine Branislav Šušnica, predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski i zamenik predsednika Opštine Aleksandar Borković sa  saradnicima. U toku sastanka prezentovan je projekat „Revitalizacija Cvrcine bare i privođenje nameni regatne staze sa izgradnjom pratećih sadržaja“. Šušnica je istakao da se prvi radovi na regatnom centru u Bačkoj Palanci očekuju već sledeće godine. Gospodin Vuds je izjavio da je ovaj projekat veoma značajan ne samo za Bačku Palanku i Srbiju nego i za evropski i svetski kajak te izrazio zadovoljstvo idejnim rešenjem projekta.
  • Iz JKP Komunalprojekt dobili smo informaciju da će, sutra 13. juna u naseljenom mestu Despotovo, doći do prestanka isporuke vode, od 09:00 do 14:00 časova, zbog radova na objektu vodovoda. Preporučuje se meštanima, da na vreme obezbede rezerve vode za svoje potrebe, a cisterna sa vodom za piće, biće smeštena kod EKO česme.
  • Udruženje građana “Stav” pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka, organizuje manifestaciju “Zlatna svadba”, koja će se održati 29. juna. Program obuhvata skup učesnika od 17:00 časova ispred hotela Fontana u Bačkoj Palanci i nakon pozdravnog govora u sali za venčanja, odlazak u Vilu Grande gde će se ova manifestacija nastaviti. Učesnici će biti parovi koji su se venčali na teritoriji opštine Bačka Palanka 1968. godine. Zbog otežanog prikupljanja podataka, mole se bračni parovi koji su se venčali te godine, a žele da učestvuju, na ovoj manifestaciji, da se jave na 060 1323 171, kako bi dobili pozivnicu. Inače učešće je besplatno, a prijave se primaju do 16. juna.
  • Palanački Dunav fest u organizaciji Udruženja Rok kultura uz podršku Opštine Bačka Palanka, kao i Turističke organizacije, održaće se 15. i 16. juna, na Gradskoj plaži „Rio“. Ove godine novina je DJ bina koja će biti smeštena na samoj plaži i funkcionisaće od 23 časa, dok će se rok koncerti odvijati na platou sa početkom od 20:00 časova. Prvog dana za učešće u revijalnom delu, kao i besplatno snimanje spota, takmičiće se pet uglavnom neafirmisanih rok bendova, dok će grupa Osmi dan nastupati van konkurencije. Drugog dana nastupiće Ateist Rep, Pero Deformero, Gužva u šesnajstercu, Tri kapljice i Viva Vops.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i veoma toplo. Tokom noći mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Vetar slab promenljivog pravca. Maksimalna dnevna temperatra 34 stepena. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje promenljivo oblačno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća pojava i kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa olujnim vetrom, obilnijim padavinama i pojavom grada. Jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana 28 stepeni. U narednim danima promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz osetniji pad temperature.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.