Vesti 11.06.

  • Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere opština Bačka Palanka da od danas, mogu da preuzmu svoje penzionerske kartice u Filijali u Bačkoj Palanci, Žarka Zrenjanina 72, svakog radnog dana, od 8:00 do 15:00 časova, u kancelariji 111. Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš, da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
  • Kompanije Nektar, lider u proizvodnji sokova u jugoistočnoj Evropi i kompanija Tetra Pak®, vodeća svetska kompanija u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda, sutra 12. juna organizuju eksluzivno otvaranje i puštanje u pogon najsavremenije linije za proizvodnju inovativnih malih pakovanja, koje će biti obavljeno u postrojenjima Nektar fabrike u Bačkoj Palanci, uz prisustvo medija i zvaničnika obe kompanije, g. Mihaila Jankovića, generalnog direktora kompanije Nectar i g. Frančeska Faele generalnog direktora kompanije Tetra Pak® za oblast jugoistočne Evrope koji će se, tom prilikom, i obratiti zvanicama.
  • Danas u sali Gradskog bioskopa sa početkom u 18:30, Uroš Petrović, dečiji pisac, dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za dečiju književnost i koautor programa NTC sistema učenja će održati radionicu za decu i roditelje. NTC program se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja. Ulaz na predavanje je besplatan, a karte se mogu preuzeti u školama, vrtićima ili na blagajni bioskopa.
  • U Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka od danas do petka biće izložene fotografije Marka Milivojevića pod nazivom „Latinska Amerika u objektivu Marka Milivojevića“. Ova izložba je bila postavljena u uskoj ulici povodom Noći muzeja ali je zbog kiše ubrzo sklonjena pa je odlučeno da se ove nedelje postavi u Galeriju Kulturnog centra kako bi je Palančani ipak mogli pogledati.
  • Milica Vranješ i Katarina Jovišević, nekadašnje učenice muzičke škole “Stevan Hristić” , a sada učenice muzičke škole “Isidor Bajić”, održaće klavirski koncert, sutra, u koncertnoj sali muzičke škole u Bačkoj Palanci. Koncert je humanitarnog karaktera, posvećen njihovoj drugarici, Dragani Stanimirov, koja boluje od teške bolesti. Početak je u 19:00 časova, a cena ulaznice je humanitarian prilog koji će biti prosleđen za lečenje Dragane.
  • Proteklog vikenda, Milenko Zorić i Marko Tomićević postali su šampioni Evrope u kajaku dvosedu na 1.000 metara na prvenstvu u Beogradu. Svakako veliki uspeh za Srbiju, ali i za Bačku Palanku i Bečej. Oni su trku završili u vremenu 3:04.94 što je  ujedno i novi svetski rekord u ovoj disciplini. Još jedna lepa vest, a vezana je za sportove na vodi, danas je delegacija Evropske kajakaške asocijacije zajedno sa predsednikom Kajakaškog saveza Srbije, Mirkom Nišovićem, u poseti našoj opštini, a tema sastanka su pregovori oko izgradnje regatnog centra u Bačkoj Palanci.
  • Do kraja dana pretežno sunčano, sparno i veoma toplo. Vetar slab i umeren, promenljivog pravca. Maksimalna dnevna temperature 31 stepen. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje vreme slično današnjem, sunčano i još toplije. Lako je moguće da sutrašnji dan bude i najtopliji od početka godine. Jutarnja temperatura 19, a maksimalna u toku dana i do 34 stepena. Već u sredu, posle sunčanog prepodneva, doći će do naoblačenja koje će ponegde uslovljavati pljuskove praćene grmljavinom. Temperatura vazduha u padu, a nestabilno vreme će se zadržati do kraja nedelje.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.