Vesti 15.06.

  • Danas je održana 23. sednica Skupštine opštine Bačka Palanka. Između ostalog, odbornici su odlučivali o donošenju završnog računu budžeta za 2017. godinu, izradi plana detaljne i generalne regulacije Bloka 50 i naseljenih mesta Mladenovi i Gajdobra, razmatrali su izveštaje o radu opštinske uprave, ustanova i javnih preduzeća i izvršili razrešenja i postavljanja članova školskih odbora u školama na teritoriji opštine.
  • Palanački Dunav fest koji je trebao da se održi danas i sutra na Gradskoj plaži u Bačkoj Palanci odložen je za 22., odnosno 23. jun. Po rečima organizatora zbog bezbedonosnih razloga, naime najavljene su loše vremenske prilike, festival će se održati sledećeg vikenda. Oni koji su već kupili ulaznice, a neće moći prisustvovati koncertima u novom terminu, mogu vratiti ulaznice u Irish Pub Old Cellar u Bačkoj Palanci od 18. do 21. juna.
  • Dunavski Bal, tradicionalna manifestacija koja se održava u Bačkoj Palanci u organizaciji Opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije, ove godine smeštena je od 06. do 08. jula.  U tri dana, mnogo dešavanja. Ono što najviše interesuje Palančane je ko će nastupiti u muzičkom delu. Prve večeri, 06. jula koncert će održati Ilda Šaulić, a nakon nje Haris Džinović, 07. jula nastupaju, prvo Nemanja Stevanović, a zatim Nataša Bekvalac i na kraju poslednjeg dana ove manifestacije, Santos braders bend i Riblja čorba. Pored koncerata, u ova tri dana, održavaće se: škola ribolova, teniski turnir, MMA borbe, rukometni turnir, kajakaško takmičenje, odbojkaški turnir na pesku, turnir u šahu, Krajiško veče, Međunarodni lovački kotlić, manifstacija Čepom do osmeha, dečije igre bez granica i poetsko veče posvećeno Miki Antiću. Kao i obično ulaz na sva dešavanja u okviru Dunavskog bala je besplatan.
  • Udruženje građana “Stav”, organizuje manifestaciju “Zlatna svadba”, koja će se održati 29. juna. Program obuhvata skup učesnika od 17:00 časova ispred hotela Fontana u Bačkoj Palanci i nakon pozdravnog govora u sali za venčanja, odlazak u Vilu Grande gde će se ova manifestacija nastaviti. Učesnici će biti parovi koji su se venčali na teritoriji opštine Bačka Palanka 1968. godine. Zbog otežanog prikupljanja podataka, mole se bračni parovi koji su se venčali te godine, a žele da učestvuju, na ovoj manifestaciji, da se jave na 060 1323 171, kako bi dobili pozivnicu. Inače učešće je besplatno, a prijave se primaju do 16. juna.
  • Turistička organizacija Bačka Palanka u saradnji sa Opštinom Bačka Palanka i Pokrajinskim sekreterijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizuje manifestaciju “Etno-šor”. U četvrtak 05. jula u centru grada, pored izlagačkog dela, biće, već tradicionalno, prezentovani stari zanati i običaji, izrada rukotvorina od kože i od grnčarske gline, izrada nakita od vune, radionice za decu i predavanja. Prijave za učešće se primaju do 29. juna. Organizator obezbeđuje: obeleženo mesto, izlagački sto i dve stolice, osveženje i poklone za učesnike. Kotizacija je 500,00 dinara. Sve informacije vezane za prijavljivanje možete dobiti i na telefon 6041 336 i 753 734.
  • U subotnjem broju Nedeljnih novina između ostalog, možete pročitati tekstove o prijemu kajakaških šamopiona, susretu pobratimskih opština, o projektu Regatnog kajakaškog centra u Bačkoj Palanci,  poskupljenju vode, dodeli jubilarnih priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, Dunji Mihajlovski pobednici na državnom takmičenju u solfeđu, tradicionalnom festivalu “Ala volem kolo da igram” i o brojnim sportskim dogadjajima.
  • Do kraja dana umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 21. stepen. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda za dane vikenda nas očekuje, uz nešto višu teperaturu, vreme slično današnjem, oblačno sa kišom mestimično. Jutarnja temperatura 16, a maksimalna u toku dana 25, odnosno 27 stepeni u nedelju. Tek od utorka, sledeće sedmice, prognozira se prestanak padavina i temperatura uobičajena za ovo doba godine.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.