Vesti 13.07.

  • Juče, na Petrovdan, žitelji Gajdobre dobili su vredan poklon. U prisustvu brojnih meštana, predstavnika lokalne samouprave, potpredsednika Pokrajinske Vlade Đorđa Milićevića i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano je otvorio sportsku halu. Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, istakao je izuzetno dobru saradnju Opštine i Pokrajinske vlade. Izgradnja sportske hale u Gajdobri započeta je pre više od 25 godina, a sada je, investicijom opštine i Pokrajine od 2,5 miliona dinara, konačno završena i opremljena. Predsednik Saveta Mesne zajednice, Risto  Dangubić, predsednik Šušnica i predsednik Mirović uputili su srdačne čestitke meštanima Gajdobre povodom proslave Petrovdana, a slavlje je nastavljeno prigodnim kulturno- umetničkim programom.
  • Sutra, 14. jula, Bačka Palanka će biti domaćin godišnje konferencije Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“ koja će se održati u Svečanoj sali zgrade Opštine sa početkom u 11,00 časova. Učesnici konferencije su predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Komisije Republike Srbije za saradnju sa UNESKOM, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Opštine Bačka Palanka.
    Programom je predviđena promocija Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“, a ispred zgrade Opštine održaće se prodaja i promocija tradicionalnih proizvoda iz Rezervata.
  • Sutra će se održati, druga po redu, jednodnevna likovna kolonija “Bagremara 2018.”, u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka. U planu je da sem likovnih stvaralaca, uglavnom amatera, iz Bačke Palanke na koloniji učestvuju i likovni stvaraoci iz drugih mesta sa kojima je Kulturni centar do sada sarađivao. Na koloniji će se raditi akrilnim bojama, a tema je “Priroda kao večiti motiv”. 
  • U subotnjem broju Nedeljnih novina između ostalog, možete pročitati tekstove o otvaranju Sportske hale i o seoskoj i hramovnoj slavi u Gajdobri, obeležavanju Dana borca u Obrovcu, Krajiškoj večeri, kupovini seoskih kuća sa okućnicom, novim lokalnim projektima uz podršku Carlsberg Srbija, Dunavaskom balu, slavi u Bačkoj Palanci i o brojnim sportskim dešavanjima.
  • Tradicionalni Petrovdanski mini-maraton, 29. po redu, održan je juče na relaciji Bačka Palanka-Gajdobra, u organizaciji Sportskog saveza. Učestvovalo je 99 maratonaca uzrasne dobi od 9 do 70 godina. Pobednik ovogodišnje trke je Nemanja Cerović iz Beograda, drugoplasirani Kristijan Stošić, takođe iz Beograda, a trće mesto zauzeo je Marko Ranković iz Lazarevca. Najbolje plasirani takmičar iz naše opštine je Bojan Karanović iz Čelareva, a takmičar koji je istrčao sve dosadašnje trke, svih 29, je Jovo Radoš iz Gajdobre.
  • Do kraja dana pretežno sunčano, toplo i bez padavina. Vetar slab, severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda, za dane vikenda nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Ipak, neće biti tropskih temperatura, jutarnja 17, a maksimalna u toku dana 29 stepeni. Ovaj predah od padavina, trajaće do utorka, kada se u popodnevnim satima, ponovo, predviđaju pljuskovi uz grmljavinu.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.