Vesti 16.07.

  •  Državni sekretar u Ministarstu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i ambasadorka Slovačke njena ekselencija Dagmar Repčekova bili su danas u poseti Bačkoj Palanci, a razlog posete je potpisivanje Ugovora o donaciji na osnovu projekta Small Grant pod nazivom:“Poboljšanje uslova za uključivanje dece migranata u predškolsko obrazovanje.“  Ispred delegacije domaćina, koju su činili predsednik Skupštine Mita Lačanski, pomoćnik predsednika opštine, Viliam Slavka, Ana Feketova koordinator Projekta, Ugovor o donaciji potpisali su predsednik opštine Branislav Šušnica i njena ekselencija Dagmar Repčekova. Nakon potpisivanja Ugovora, gosti i domaćini su obišli Predškolsku ustanovu „Mladost“.
  • U subotu je, u sali Opštine Bačka Palanka, godišnjom konferencijom obeležen Dan rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Komisije Republike Srbije za saradnju sa UNESKOM, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Opštine Bačka Palanka. Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ nalazi se na severozapadu Vojvodine i predstavlja jednu od najvećih i najočuvanijih ritsko- močvarnih celina u gornjem toku Dunava kroz Srbiju. Prostire se na područjima opština Sombor, Apatin, Odžaci, Bač i Bačka Palanka na površini od 176.635 hektara. Međunarodni koordinacioni savet UNESKO programa „Čovek i biosfera“ doneo je odluku o upisu „Bačkog Podunavlja“ na Svetsku listu rezervata biosfere, na sednici koja je održana u Parizu, prošle godine, te je „Bačko Podunavlje“ postalo deo Mreže rezervata biosfere, koja obuhvata 669 područja iz 120 zemalja.
  • U okviru Petrovdanskih svečanosti, za vikend je, u Gajdobri, održana i raštanijada, tačnije takmičenje u kuvanju čorbe od raštana. Prvo mesto osvojila je ekipa Velež- Gajdobra, drugo mesto osvojio je tim Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, a treće mesto pripalo je ekipi Ilići-Lukavac.
  • Danas je, u mesnoj biblioteci u Gadobri, sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi, prva u ovom mesecu. Ovu dragocenu tečnost dalo je 28 meštana. Inače, po planu akcija dobrovoljnog davanja krvi, za ovu godinu, sledi akcija u Bačkoj Palanci, 18. jula, u prostorijama Crvenog krsta u ulici Jugoslovenske armije 23. Kao i do sada, i ova akcija će biti celodnevna, tačnije odvijaće se od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova.
  • Danas od 19:00 časova, u galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka biće otvorena izložba slika i crteža Daria Bjelca iz Teslića. Dario je diplomirao Akademiju umetnosti u Banja Luci 2009. godine i do sada je imao dve samostalne izložbe.
  • U prostorijama OFK Bačka počela je prodaja sezonskih karata za sve prvenstvene i Kup utakmice koje Palančani igraju na svom terenu. Cena je 3000,00 dinara, a za one koji su kartu imali i prošle sezone, 2500,00 dinara. Karte se,  uz ličnu kartu i staru sezonsku,  mogu kupiti svakog radnog dana u vremenu od 9:00 do 14:00 časova.
  • Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura 29 stepeni. Po prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra nas očekuje promenljivo oblačno i svežije vreme, mestimično s  kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura 18, a maksimalna u toku dana 27 stepeni. Slično vreme će se zadržati iznad Bačke Palanke i u naredna dva dana, a nakon toga, u petak više sunca, bez padavina i malo toplije.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.