Vesti 13.01.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci priveli su dvadesetčetvorogodišnju meštanku, zbog sumnje da je, noćas, tukla tridesetosmogodišnjeg sugrađanina. Sumnja se da je oštećeni boravio u njenoj kući, te da ga je ona izbacila, a zatim i tukla rukama i nogama, kada je pokušao ponovo da uđe. On je pronađen kako leži na ulici, sa vidnim povredama, a odmah po prijavi građana, policija je izašla na lice mesta i pronašla ženu za koju sumnja da ga je povredila. U saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Pravoslavna nova godina proslavlja se večeras, 13. januara po julijanskom kalendaru, ali zbog kovida nadležni pozivaju građane da i ovaj praznik provedu u krugu porodice i da se ne okupljaju.

Drugo polugodište za učenike počinje u ponedeljak, 18. januara, a nastava će se odvijati po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama. Nastava u srednjim školama će se odvijati kao i na početku školske godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

U petak 15. januara u 11.00 časova bez prisustva publike i uz poštovanje svih epidemioloških mera biće otvorena Druga samostalna izložba slika istoričara umetnosti Maria Buculjevića iz Bačke Palanke. Izložba će obuhvatiti 33 dela od prvih početaka stvaranja do danas. Stilski i tematski radovi sadrže odlike manira akademskog realizma do apstrakcije korišćenjem kombinovane tehnike i neslikarskih materijala. Slike sa ove izložbe će moći da se pogledaju u Galeriji Muzeja grada Bačka Palanka do kraja januara.

Kulturni Centar Bačka Palanka organizuje početne radionice šaha za penzionere. Radionica će se održavati petkom u 18.00 časova u Muzeju grada  čim epidemiološki uslovi budu to dozvolili a svi zainteresovani mogu se prijaviti na telefon 064/88 22 159 svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova.

Do kraja dana promenjivo oblačno vreme, ponegde sa slabim snegom, uglavnom na jugu i jugozapadu. Najviša  dnevna temperatura  u Bačkoj Palanci 2 stepena. Vetar slab i umeren severozapadni, na severu i istoku povremeno jak. Sutra pretežno oblačno mestimično sa slabim snegom, a više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu Srbije. Vetar slab i umeren, sredinom dana ponegde i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1 stepeni, a najviša od 0 do 3 stepeni.

Both comments and pings are currently closed.