Vesti 12.01.

Na  42. sednici Skupštine opštine Bačka Palanka, održanoj 15. juna 2020. godine,  doneta je odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa, a koja je stupila  na snagu 1. januara 2021. godine. Ovom odlukom propisuje se zabrana korišćenja plastičnih kesa, osim biorazgradivih kesa proizvedenih u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese.  Za postupanje suprotno Članu 3. ove odluke kazniće se, pravna lica novčanom kaznom od 150.000,00 dinara,  odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 25.000,00 dinara, preduzetnik novčanom kaznom od 50.000,00 dinara i fizičko lice novčanom kaznom od 5.000,00 dinara. Ovom prilikom pozivamo sva fizička i pravna lica naše opštine da poštuju donetu odluku kako bi izbegli eventualne kaznene mere, a pre svega sačuvali i unapredili našu životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine najavio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom ove nedelje prikupljati krv u više mesta po Vojvodini. Radi održavanja stabilnih zaliha, Zavod poziva dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da ukoliko su zdravi daju krv. Sutra, 13. januara mobilne ekipe Zavoda krv će prikupljati u Crvenom krstu u Bačkoj Palanci od 8 do 12 i od 14 do 18 časova.

Drugo polugodište za osnovce i srednjoškolce počinje 18. januara, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona. Nastava će se u drugom polugodištu odvijati prema modelu za koje su se škole opredelile na početku školske godine,  1. septembra.

Prijateljski meč između Vojvodine i Bačke, koji je trebalo da se odigra u sredu, 13. januara, otkazan je zbog nepovoljnih vremenskih uslova. FK Vojvodina je saopštio da je utakmica otkazana kako se ne bi rizikovalo da se neko od igrača povredi uoči polaska na glavni deo priprema u Tursku.

Vreme do kraja dana oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Vetar slab, zapadni i severozapadni, na severu posle podne u skretanju na jugozapadni.  Najviša  dnevna u Bačkoj Palanci 0 stepeni. Narednih dana takođe pretežno oblačno i hladno. Do 15. januara povremeno slab sneg, a zatim do kraja perioda uglavnom suvo sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta ispod 0 stepeni.

Svi putevi prvog i drugog prioroteta u opštini Bačka Palanka prohodni su za saobraćaj. Prvi sneg, za sada ne pravi probleme našim sugrađanima. Zbog niskih temperatura i poledice, savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja na putevima.

Both comments and pings are currently closed.