Vesti 12.02.

Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni  vernici slave praznik Sveta tri Jerarha. Radio Impuls čestita svima koji obeležavaju današnji dan kao Slavu svoje porodice.

Zbog radova na zameni zatvarača i vodomera, sutra u period od 08:00 do 10:00 časova u delu industrijske zone, tačnije u zoni rada firmi Nektar, Fruktus, Bio Panon i Div trejda, doći će do isključenja vode, poručuju iz JKP Komunalprojekt.

Danas je održana 180. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Članovi veća su odbornicima na odlučivanje prosledili, predloge Rešenja o davanju saglasnosti na plan rada i finansijski plan Doma zdravlja, Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Crvenog krsta Bačka Palanka i Predškolske ustanove Mladost, kao i predloge Rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove Mesnih zajednica na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

JKP Komunalprojekt je na samom ulazu u Gradsku deponiju postavio tri velika kontejnera, u koje građani besplatno mogu da odlože manje količine komunalnog, građevinskog i biorazgradivog otpada. Na ovaj način ne mora se svojim vozilima ulaziti na samu deponiju, već se otpad može odložiti u kontejnere koji se nalaze pored puta. U cilju smanjenja divljih deponija u Bačkoj Palanci, kao i zbog čistije i zdravije okoline, JKP Komunalprojekt poziva građane da koriste ovu besplatnu uslugu.

Na osnovu registrovanih novoobolelih od oboljenja sličnih gripu intenzitet aktivnosti virusa gripa u Vojvodini je vrlo visok, a registrovani trend je rastući. Najviše novoobolelih je u uzrastima predškolske i školske dece. Slična situacija je i u Bačkoj Palanci, jer je tokom poslednje dve nedelje registrovan  osetan porast broja obolelih, koji su se sa simptomima sličnih gripu javili lekaru, oko 800 za dve nedelje. Najviše obolelih registrovano je u uzrastu od 5-14 godina. Kod više pacijenata iz Bačke Palanke, koji su hospitalizovani i laboratorijski je potvrđeno da se radi o virusu gripa, izveštaj je iz epidemiološke službe pri Domu zdravlja. Inače, zbog epidemije gripa predškolci i školarci do 24. februara bez nastave i u Bačkoj Palanci.

Tri selekcije KK Feniks su igrale, za vikend, u takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine. Kadeti su gostovali u Novom Sadu prvoplasiranoj ekipi  Cubi. Iako su košarkaši Feniksa igrali veoma borbeno to nije bilo dovoljno čak ni za poraz sa manjom razlikom. Na kraju je rezultat glasio 88:51 za Novosađane. Pioniri su ugostili ekipu Proletera iz Ravnog Sela. U jednoj zanimljivoj utakmici, na momente i neizvesnoj domaćini su uspeli, pri kraju, da povećaju prednost i pobede sa 86:70. Najmlađa minibasket selekcija odigrala je svoju prvu utakmicu u Sremskoj Kamenici protiv  Vrbasa. Odgovornom igrom na parketu, ispunjavajući sve zahteve trenera uspeli su završiti utakmicu rezultatom 38:11.

Do kraja dana pretežno vedro i bez padavina. Maksimalna dnevna temperatura 11 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren jugoistočni. U jutarnjim satima moguć slab mraz, oko nule, u toku dana 12 stepeni. Novo naoblačenje nam stiže u toku noći, pa će u petak biti potpuno oblačno, hladnije i uz kišu umerenog inteziteta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.