Vesti 13.02.

Svetski dan radija obelezava se danas u znak sećanja na 1946. godinu kada je osnovan Radio Ujedinjenih nacija. UNESKO je 2011. proglasio 13. februar za Svetski dan radija, a 2013. godine je i Generalna skupština UN to formalno usvojila. Radio je posebno prilagođen da dopre do najudaljenijih zajednica i do ranjivih grupa, bio je i ostao najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij.

Sveti Trifun, 14. februar, je između ostalog i slava Udruženja vinara, vinogradara i voćara „Neštin“. Toga dana u ovom naseljenom mestu, po programu proslave u 09:00 časova održaće se Liturgija u Srskoj pravoslavnoj crkvi, nakon čega će uslediti skup učesnika proslave u velikoj sali mesne zajednice. Sledi osvećenje i obilazak vinograda sa vinogradarskim doručkom, reč o vinu i kulturno-umetnički program. Od 14:30 na redu je dodela nagrada i priznanja, svečani ručak i degustacija vina.

Komisija za ocenu godišnjih i posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje programa koji zadovoljavaju ovu oblast, a u pitanju su posebni programi. Ukupan iznos sredstava za finansiranje iznosi dva miliona dinara. Inače pod posebnim programima podrazumevaju se: Izgradnja, održavanje i opremanje sportskih objekata, a posebno javnih sportskih terena i školskih sportskih objekata, kao i organizacija sportskih takmičenja od posebnog značaja za Opštinu Bačka Palanka. Prijave se podnose lično ili u zatvorenoj koverti, zaključno sa 20. februarom, na adresu Sportski savez Bačka Palanka 2017, Šetalište Milana Janića 5. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 064 12 40 178.

Promocija zbirke poezije “Sve biće u redu” Aleksandra Đokovića biće održana u Prate baru u Bačkoj Palanci u nedelju sa početkom u 20:00 časova. Inače, autor je strukovni inžinjer mašinstva, piše poeziju i kratku prozu, a bavi se i muzikom i dizajnom. Ovo mu je prva zbirka poezije sa kojom se do sada predstavio u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i rodnoj Vrnjačkoj Banji. Organizator promocije i moderator ove književne večeri je Tamara Jožić, novinar i radijski voditelj.

Kulturni centar Bačka Palanka objavio je Javni poziv sugrađanima za učešće u kreiranju muzejske postavke posvećene životinjama. Ukoliko imate preparirane životinje u svom vlasništvu možete ih doneti na poklon Muzejskoj jedinici u Galeriju Kulturnog centra radnim danima od 8 do 14 časova. 

Do kraja dana pretežno vedro i malo toplije, uveče naoblačenje, posle ponoći kiša. Maksimalana dnevna temperatura 12 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci umereno do potpuno oblačno uz kišu jačeg inteziteta.Posle podne prestanak padavina. Vetar slab i umeren, južni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 5, a maksimalna u toku dana 9 stepeni. Za vikend više sunčanih sati i bez padavina.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.