Vesti 11.02.

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.
Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine. Po informacijama koje imamo neke škole na teritoriji naše opštine već su dobile i zvanični dopis o obustavi nastave.

Od danas obustava saobraćaja u Bloku Partizan između krivine kod bilborda, zgrada broj 4 Niz 1 i pešačkog ulaza u zgradu broj 5, Niz 2. Obustava saobraćaja ovim delom kolovoza je zbog kvara na toplovodu, tačnije sanaciji havarije i važiće do okončanja popravke, najverovatnije još oko tri dana, poručuju iz postrojenja Toplana u Bačkoj Palanci. Grejanje će, takođe, biti pušteno kada se završe radovi.

Sutra u prepodnevnim satima biće održana 180. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka. Obiman dnevni red obuhvata, između ostalog, predloge Rešenja o davanju saglasnosti na plan rada i finansijski plan Doma zdravlja, Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih, Crvenog krsta Bačka Palanka i Predškolske ustanove Mladost, kao i donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove Mesnih zajednica na teritoriji Opštine Bačka Palanka.

Danas je i zvanično počela isplata prvog dela penzija za januar 2020. godine, za korisnike PIO Fonda, uvećane za 5,4%. Klijenti banaka, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

JKP Komunalprojekt je na samom ulazu u Gradsku deponiju postavio tri velika kontejnera, u koje građani besplatno mogu da odlože manje količine komunalnog, građevinskog i biorazgradivog otpada. Na ovaj način ne mora se svojim vozilima ulaziti na samu deponiju, već se otpad može odložiti u kontejnere koji se nalaze pored puta. U cilju smanjenja divljih deponija u Bačkoj Palanci, kao i zbog čistije i zdravije okoline, JKP Komunalprojekt poziva građane da koriste ovu besplatnu uslugu.

U Gradskom bioskopu 14. februara u 20:00 časova biće odigrana pozorišna predstava “Ženski razgovori”. U pitanju je urnebesna komedija koja redovno puni dvorane i uspešno zabavlja publiku već 29 godina, uz antologijske rečenice Duška Radovića. U glavnim ulogama Svetlana Bojković, Vesna Čipčić i Milan Caci Mihajlović. Cena ulaznice je hiljadu dinara, a zbog velikog interesovanja ova predstava će ponovo biti odigrana  29. marta od 20:00 časova. 15. februara od 17:00 časova, takođe u bioskopu “Vojvodina” biće odigrana pozorišna predstava za decu “Luckasti klovnovi”. U pitanju je izuzetno vesela i duhovita predstava, puna muzike i interakcije sa decom. Klovnovi su Sanja Ristić Krajnov i Jugoslav Krajnov. Cena ulaznice je 250,00 dinara.

Večeras u 18:00 časova u foajeu Gradskog bioskopa biće otvorena izložba fotografija povodom jedanaestogodišnjice postojanja tradicionalne manifestacije Revena.

Sutra, 12. februara, prva od dve akcije dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu, sprovodiće se u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka na adresi Jugoslovenske armije 23. Kao i u prošloj godini i ove, akcije koje se održavaju u Bačkoj Palanci biće celodnevne, drugim rečima, odvijaju se od 08:00 do 12:00 i od 14:00 do 18:00 časova. Sledeća, ujedno i poslednja u februaru, je već u četvrtak u Obrovcu i Tovariševu.

Do kraja dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Maksimalna dnevna temperatura 11 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno, suvo i malo toplije. Vetar slab i umeren, promenljiv. Jutarnja temperatura 3, a maksimalna u toku dana 12 stepeni. U narednim danima smenjivaće se sunčani intervali i potpuno oblačno vreme, slaba kiša moguća u petak.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.