Vesti 11.09.

Sutra  12. septembra, u Despotovu sa početkom u 09:30, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica položiće kamen temeljac za izgradnju sportske hale u ovom naseljenom mestu. Događaju će prisustvovati i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević, izvođač radova Milenko Milinković i predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

Iz JKP Komunalprojekt obaveštavaju građane Sinaja i Nove Palanke da će sutra, 12. septembra, u periodu od 08:00, a najkasnije do 14:00 časova doći do privremenog prekida vodosnabdevanja zbog planiranih radova u ovim delovima Bačke Palanke. Preporuka je da građani na vreme obezbede sopstvene rezerve vode.

Roditelji, zakonski zastupnici i učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bačka Palanka mogu, uz potrebne dokaze, da podnesu zahteve za regresiranje troškova smeštaja i prevoza u školskoj 2019-2020. godini. Zahtevi se podnose Opštinskoj upravi Opštine Bačka Palanka-Odeljenju za društvene delatnosti u zgradi opštine, Kralja Petra Prvog broj 16, kancelarija broj pet.

Danas u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka sa početkom u 19 časova, poseban događaj za ljubitelje umetnosti. U Galeriji će se naći glumci koji će kazivati poeziju i kratku prozu, pesnici Književnog kluba „Dis“ koji će čitati svoju poeziju, slikari ULS „Petar Tomić“ koji će slikati pred publikom, fotograf i naravno muzičari koji će upotpuniti atmosferu ovog događaja.

14. i 15. septembra u Bačkoj Palanci biće održan prvi Sajam  zimnice  “Bakin špajz”. Organizator  je UG “Stav”  a sajmu je prethodilo izdavanje  Poljoteke  “Kupujmo domaće –Kupujmo s praga”, koja promoviše domaće proizvođače.  Sajam zimnice biće održan u parku ispred osnovne škole Heroj Pinki. Kotizacija za učešće na ovom sajmu iznosi 1000,00 dinara za oba dana, od toga 500,00 dinara je u novcu, a 500,00 dinara je u proizvodima, koji će se po završetku sajma, uz konsultaciju sa Centrom za socijalni rad, dodeliti jednoj porodici. Svi zainteresovani za učešće na ovom sajmu, dodatne informacije mogu dobiti na telefon 060 13 23 171.

Do kraja dana pretežno sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 28 stepeni. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda sutra u Bačkoj Palanci promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Posle podne postoji mala mogućnost za pojavu slabe kiše ili kratkotrajnog pljuska. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura 15, a maksimalna u toku dana 27 stepeni. U narednim danima pretežno sunčano i prijatno toplo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.